• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Dell включва Midokura в своята инициатива Open Networking

Dell включва Midokura в своята инициатива Open Networking

/КРОСС/ Dell разширява инициативата Open Networking - добавя Midokura като опция за мрежово виртуализационно допълнение за OpenStack.

• Dell ще предлага Midokura Enterprise MidoNet мрежови виртуализационни допълнения за OpenStack среди
• Споразумението разширява употребата на Dell-Cumulus Networks Open Networking решенията
Dell обяви разширяването на своята инициатива Open Networking, включвайки Midokura - световна компания, фокусирана върху мрежовата виртуализация - в допълнение мрежовата и сървърната инфраструктура на Dell. Това споразумение включва програма за съвместно навлизане на пазара, утвърдена референтна архитектура и световно търговско споразумение.

С това заявление Midokura предлага Enterprise MidoNet софтуер на инфраструктурата на Dell, който да предостави наслагване на мрежовата виртуализация за OpenStack и да помогне на корпоративните клиенти и доставчици на услуги да създават гъвкава мрежова инфраструктура, базирана на свободни технологии. Тъй като индустрията все повече върви към дезагрегиране на хардуер от софтуер, клиентите изискват разнообразие от отворени технологии, за да постигнат тази визия. Отворените мрежови суичове на Dell и стандартните за индустрията х86 сървъри стоят в основата на много съвременни дейта центрове.

MidoNet е силно дистрибутирана, софтуерно базирана система за виртуализация, която позволява на доставчиците на услуги и компаниите да изграждат, експлоатират и управляват виртуалните мрежи с по-голям контрол и гъвкавост. Като финансира индустриалните стандарти и съществуващата инфраструктура, MidoNet осигурява мрежова ловкост и мащабируемост, като същевременно помага да бъдат намалени разходите. 

Dell и Cumulus Networks обявиха своето сътрудничество през януари 2014 година. Заедно те осигуряват мрежови решения за центровете за данни на клиентите, което дава възможност за достъпни цени и оперативна ефективност. Сега, с включването на Open Networking, операционната система Cumulus® Linux® и MidoNet, Dell предлага цялостни решения за мрежова виртуализация на софтуерните центрове за данни. 

Тъй като различни по големина компании преминават към базирани на софтуер операции, Cumulus Linux играе много важна роля като операционна система за мрежи от отворен тип, защото прави системите на съвременните дейта центрове много по-лесни за изграждане, управление и автоматизация.

Решението на Dell, Cumulus Networks и Midokura дават възможност на по-голям брой доставчици на услуги и на корпоративните клиенти да осигурят мащабируеми виртуални мрежи, с които да свързват физическите натоварвания в рамките на няколко минути.

Изследователската компания Gartner, Inc. наскоро публикува доклад, озаглавен „The Future of Data Centre Network Switches Looks Brite". В това изследване Gartner въвежда термина „brite box" (или „brite label") превключване, което идентифицира нова форма на превключване.

Gartner обяснява: „Вдъхновени от hyperscale организациите, организациите от „тип А" започнаха да проявяват интерес към white-box технологията, но те до голяма степен се отказаха заради големите предизвикателства. В резултат на това се появи един нов стил на превключване на мрежата, на който Gartner се позовава по-нататък като „brite box switching". Този подход на практика не определя разликата между „традиционното превключване и "white-box" превключването.

Gartner отбелязва: „Вземащите решения за мрежата трябва да намалят разходите, да подобрят управлението и да дадат възможност за дългосрочни иновации, използвайки „brite box" превключването вместо традиционните подходи за превключване." 

Dell създава нова отворена екосистема, която стимулира иновации с най-доброто по рода си, стандартизирано мрежово оборудване, мрежови операционни системи и мрежови приложения, които да служат за индивидуалните бизнес нужди на клиентите. Стойността и предимствата на отворения мрежов модел включват:

• Най-добрата по рода си мрежа за работни натоварвания, приложения и други мрежови нужди, включително и организация, автоматизация и мониторинг.
• Последователно наблюдение на ресурсите на центровете за данни с общо разполагане и операционен модел; и
• Бързи, стандартизирани иновации и възможност за изобилие от свободни източници на решения за центровете за данни.

Midokura Enterprise MidoNet е наличен в списъка на Dell за софтуер и периферни устройства, както и в магазините на Dell.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.