• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Dell представя нови решения за мрежи в университетски кампуси и в центрове за данни за предприятия, готови да посрещнат изискванията на бъдещето

Dell представя нови решения за мрежи в университетски кампуси и в центрове за данни за предприятия, готови да посрещнат изискванията на бъдещето

/КРОСС/ Dell обяви допълнения към своето мрежово портфолио, за да отговори на нарастващата сложност на университетските мрежи и главоломно растящите изисквания за капацитет в центровете за данни. За университетските мрежи, Dell представи нова обединена архитектура на кампус мрежа, захранвана от новия комутатор Dell Networking C9010 Network Director и съпътстващия го C1048P Rapid Access Node. По отношение на центровете за данни, Dell представи за първи път Dell Networking S6100-ON, който комбинира многотарифна свързаност, модулност и open networking, за да предостави мрежова гъвкавост в раковете, която няма аналог.

„В Dell имаме холистичен, end-to-end подход към мрежите - от свързването на съхранението и натоварването на сървърите в центровете за данни, до свързването на настолни компютри и мобилни устройства в кампуса," казва Том Бърнс, вицепрезидент и генерален мениджър в отдела на Dell „Мрежи и инфраструктура на предприятия". „Вълнуваме се за тези нови продукти и възможности и за новите нива на простота и гъвкавост, които да помогнат на нашите клиенти да бъдат готови да посрещнат бъдещето."

Нова архитектура на университетска мрежа: Захранвана от новите Dell Networking C9010 Network Director и C1048P Rapid Access Nodes

Проектирана за средна или голяма университетска мрежа, търсеща подобрена мащабируемост комбинирана с опростено управление, новата обединена архитектура за университетска мрежа на Dell предоставя възможност за управление от едно място на целия кампус, от достъпа до същината. Това осигурява една точка за контрол на качеството на услугите, за политика на провизиране и софтуерни ъпгрейди, както и за програмиране на софтуерно-дефинирани характеристики. В допълнение на това, чрез употребата на стандартни за индустрията протоколи може да се даде летящ старт на новата архитектура на Dell за университетска мрежа, като се използват вече направени инвестиции на Dell в кампуса, чрез внедряване на N-сериите комутатори на Dell като възли за достъп.

Новият Dell Networking C9010 Network Director е следващо поколение многотарифен модулен комутатор и е първата платформа, базирана на новата архитектура за университетска мрежа на Dell. Той предоставя оптимална мащабируемост за до 4,000 виртуални порта, управлявани централно, изключителна гъвкавост с поддръжка за 10Gb и 40Gb Етернет и бъдещ ъпгрейд без допълнителни компютърни инструменти до 100GbE, за да се посрещнат нарастващите изисквания за капацитет на кампуси с различни типове крайни потребители и крайни точки. При първоначално внедряване, C9010 може да бъде внедрен като традиционна платформа за комутатори в кампуса без Dell Networking C1048P Rapid Access Node, която да свърже утвърдени платформи за комутатори в кабелни помещения.

Истинската мощност на C9010, обаче, се проявява, когато се допълва от C1048P Rapid Access Node, за да предостави нови нива на простота и мащабируемост в кампуса. Dell Networking C1048P разширява възможностите на C9010 Network Director, като осигурява повишена мощност на Етернет, както и достъп и свързаност на потребителя с C9010. C1048P може да се внедри или самостоятелно, или в подредена конфигурация и може да бъде въведен в новата архитектура по всяко време, като значително опростява текущата поддръжка и експлоатация. За по-добра защита на инвестицията, N-сериите комутатори на Dell в среди на текущи клиенти могат също да станат възли за достъп чрез изтегляне на софтуер малко след пускането им.

Новият Dell Networking S6100-ON многотарифен модулен комутатор за ракове

Като най-новото допълнение към S-сериите комутатори за центрове за данни, Dell Networking S6100-ON комбинира многотарифна връзка с модулност на шасито и open networking, перфектен за оператори в центрове за данни, които търсят максимална гъвкавост и контрол на рака. Чрез множество разширителни модули, клиентите имат необходимата гъвкавост, за да осигурят разнообразни комбинации от скорост на порта, вариращи между 10 - 100 GbE, с QSFP28 и CXP избори на порт за гъвкавост при внедряването. Със своята повишена компактност, производителност, гъвкавост и опростено управление, Dell S6100-ON е идеален за виртуализация, облачни аналитични среди и среди с големи данни - всички основополагащи елементи за едно предприятие, готово да посрещне бъдещето.

Наличност

Dell Networking C9010 и C1048P ще се предлагат от октомври 2015 г.

Dell Networking S6100-ON ще започне да се предлага от първото тримесечие на 2016 г.


Цитати в подкрепа на гореизложеното

„Впечатлени сме от способността на Dell да разбира нашите изисквания за центровете за данни, както в момента, така и по отношение на бъдещето. Голямата компактност и гъвкавия многотарифен подход, от 10GbE чак до 100GbE, е ключът към нашите мрежови нужди." - Чарли Макман, Главен технически директор и ИТ директор, Университетът в Тулейн.

„Университетът в Пиза тясно си партнира с Dell през последните няколко години, за да внедри решения, с поглед към бъдещето. Вярваме, че новата платформа на Dell C9000 е много иновативна и ще ни помогне по-добре да управляваме развиващата се университетска мрежа и значително ще намали времето необходимо за администрация." - Маурицио Давини, Главен технически директор, ИТ центъра към Университета в Пиза.

Допълнителни връзки
• Видео: C9010 Network Director and C1048P Rapid Access Node
Продуктова страница: C9010 Network Director и C1048P Rapid Access Node
• Видео: S6100-ON
Dell Networking начална страница
Open Networking wiki, Dell TechCenter
• Последвайте ни на @DellNetworking в Twitter и Dell Enterprise Group в LinkedIn


Dell Inc. изслушва своите клиенти и предоставя иновативни технологии и услуги, които им дават възможност да направят нещо повече. За повече информация, посетете www.dell.co.uk.

Присъединете съм към нас на 20-22 октомври на Dell World 2015, знаковото събитие на Dell, на което професионалисти от сферата на технологиите и бизнеса се срещат, за да споделят идеите си и да допринесат за едно по-добро бъдеще. Последвайте ни на #DellWorld в Twitter.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.