• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

IDC: Dell - лидер в ключови пазарни области

IDC: Dell - лидер в ключови пазарни области

/КРОСС/Dell е номер 1 по продадени терабайти (вътрешни и външни) за първата половина на 2014 г.* През този период, според IDC, компанията е продала 4 311 728 терабайта - или повече от 4 300 петабайта, или над 4 ексабайта сторидж. „Ако трябва да изразим тези резултати чрез нещо по-конкретно, това се равнява на повече от 57 хил. години непрекъснато HD видео. Такива резултати ще стават все по-важни, тъй като границите между сървъри и сторидж продължават да се размиват заради появата на конвергирана инфраструктура и софтуерно дефиниран сторидж. Dell е и лидер по приходи при продажбите на външен DAS сторидж през първата половина на 2014 г. и лидер по приходи в продажбите на iSCSI-attached външен сторидж - място, което сме заемали през 25 от последните 26 тримесечия", коментира Алън Аткинсън, вицепрезидент на Dell Storage подразделението.

Наскоро сторидж потребителите на Dell чрез гласуване определиха компанията за пазарен лидер в областта на изцяло базирани на флаш iSCSI SSD за 2014 г. в проучване на IT Brand Pulse. „Наредихме се на първо място и в подкатегориите, оставяйки зад себе си конкурентите от EMC, NetApp, HP и др. Клиентите отдадоха дължимото на опитите на Dell да предлага най-доброто съотношение между цена и качество в индустрията, като ни избраха за ценови лидер в областта на хибридните SSD/HDD среди и в областта на изцяло базирани на флаш технология Fibre Channel масиви, iSCSI масиви, NAS и флаш мениджмънт софтуер", допълни Аткинсън.
„Тези успехи показват, че инвестициите ни в технологии, създадени, за да ви помогнат да управлявате информацията си и IT по-лесно и по-евтино, се възвръщат. Разраствайки позициите си на сторидж пазара (за второ поредно тримесечие)*, ние също така продължаваме да представяме на средния пазар иновативни сторидж решения от бизнес класа, които по-рано можеха да се намерят само в горния пазарен сегмент. Това позволява на клиентите ни да се възползват от по-ниски разходи и по-лесен начин на управление на разрастващите се бази данни".

Неотдавна започнаха доставките на Dell Storage SC4020, който промени много неща за клиентите и компанията. Създаден да отговаря на бюджетните и пространствени изисквания на по-малки и самостоятелни Storage Area Networks (SANs) и сателитни системи в рамките на дадена инфраструктура, SC4020 е вече признат за най-добър в класа си от нашите клиенти. Според доклад на анализаторите от Enterprise Strategy Group, общите разходи във връзка със собствеността на SC4020 са с 43% до 54% по-ниски, отколкото на конкуренцията. Също част от SAN портфолиото на Dell, Dell Storage PS Series (EqualLogic) е начело в повече от 65 хил. потребителски интернет страници. Повече от 150 хил. системи са продадени общо, което е два пъти повече от общите продажби на PS Series за около две години.

Dell Fluid Cache for SAN, чиито продажби започнаха тази година, поставя Dell PCI Express флаш памети за каширане на данни с минимално закъснение вътре в сървъра и позволява интелигентно разполагане на данни за сървъра от Dell Storage SC Series (Compellent) SANs, предлагайки една инфраструктура за сторидж изисквания от нисък и висок клас, с цел оптимална цена и представяне. Този тип иновативна технология предлага едно отлично сторидж и сървър решение за приложения, изискващи бърз достъп до информация и приложения, напр. virtual desktop infrastructures (VDI), online transaction processing (OLTP) и съхранение на важна бизнес информация.

Като още един пример за размиването на границите между сървър и сторидж, Dell вдигна мизата за конвергирани устройства и такива, създадени за специфични работни нужди. Новите устройства на Dell, напр. Dell Integrated Systems за Oracle 12c Database и Dell In-Memory Appliances за Cloudera Enterprise, са създадени, за да могат потребители с предварително изградени и интегрирани сървър и сторидж устройства да се възползват от някои от най-широко използваните приложения и работни процеси в съвременните фирми. Осен това, под името "Project Blue Thunder", Dell изгради най-голямото в индустрията портфолио от предложения за софтуерно дефиниран сторидж (SDS), допълвайки сървърното портфолио от световен клас. Чрез различните партньорства, които компанията има в индустрията, бяха представени няколко нови SDS решения на пазара, напр. сериите Dell XC за уеб скалирани конвергирани устройства, които комбинират сървър, сторидж и нетуъркинг в едно-единствено решение, с оптимизирано функциониране на приложенията, насочено към клиенти, търсещи интегриран IT подход със улеснено внедряване, управление, скалиране и напълно функционална SAN технология.

Dell отбеляза значителен напредък през 2014 г. Тези постижения са най-пресният пример за стремежа на компанията да бъде в услуга на клиентите си, като им предоставя обмислени решения, същевременно запазвайки лидерството си в иновациите в индустрията. „Започнахме добре годината, ще продължим да внедряваме иновации и да представяме нови решения, водени от приоритетите на клиентите си. Малки и големи потребители търсят най-добрия начин да управляват компаниите си по най-ефикасния и рентабилен начин в условията на комплексни IT среди и опции. Ние ще продължим да се фокусираме върху това, предлагайки цялостни решения, опростявайки процесите и намалявайки разходите по управлението на данни и IT. Благодаря на нашите клиенти и партньори, без чиято помощ това никога нямаше да се осъществи!", допълни Аткинсън.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.