• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Нови решения за отворен нетуъркинг от Dell

Нови решения за отворен нетуъркинг от Dell

/КРОСС/ Dell EMC обяви нови решения за отворен нетуъркинг, за да помогне на клиентите да трансформират ИТ операциите си и да намалят ИТ разходите си, като същевременно с това получават по-бърза възвръщаемост на инвестициите и предоставят нови дигитални услуги.

За да са конкурентни в днешната икономика, компаниите трябва да преминат през процес на Дигитална трансформация. Логичната първа стъпка в този процес е ИТ трансформацията, чрез която се модернизира центъра за данни, автоматизира се продуктивността и се променят моделите на работа. Гъвкавите мрежови архитектури са ключови при бързата реакция на променящата се бизнес среда и при променящите се изисквания на клиентите.

"В Dell EMC вярваме, че мрежите работят най-добре, когато са отворени, давайки на клиентите, независимо от размера на бизнеса им, максимален избор и възможности," каза Том Бърнс, старши вицепрезидент „Мрежи, инфраструктура и услуги" в Dell EMC. "Като дезинтегрират системния мрежови софтуер и го разглеждат отделно от хардуерните платформи, компаниите могат да се освободят от стриктните и патентовани среди от миналото, за да възприемат софтуерно дефинирани принципи и да отключат иновации във всякакъв мащаб."

Наскоро публикуван доклад от ACG Research за общата цена на притежание (total cost of ownership - TCO), частично подготвен от Dell EMC, изследва голяма компания, доставчик на услуги, която е провела цялостен анализ и тестване на модели за виртуализация на мрежови функции (network functions virtualization - NFV) в националната си инфраструктура за услуги. Компанията избира отворен, модулен и разшируем дизайн за основа, върху която да внедри ключовите елементи от инфраструктурата си за доставяне на услуги POD (инфраструктура, предназначена за бързо внедряване и репликация). Резултатите показват:


• Общата стойност за притежание за пет-годишен период на POD (OAP) с отворена архитектура при дизайна на този оператор е на стойност 53% от общата цена на притежание на POD (TBP) архитектура със стриктно дефинирана конфигурация
• Капиталовите разходи за OAP са с 47% по-малко
• Петгодишните разходи за експлоатация на OAP са 57% от тези на TBP
• Внедряването на нови приложения или създаване на услуги в OAP изисква средно 1/3 от времето в сравнение с TBP
• Причините за тези предимства се коренят в отвореността на хардуера и софтуера на компонентите и изключителната автоматизация, базирана върху отворени стандарти, както и наличието на стандарти интерфейси за програмиране на приложения (API-та) и информационни модели

Новото портфолио за отворен нетуъркинг повишава производителността и намалява разходите

Dell EMC е пионер в областта на отворения нетуъркинг и въвежда новости в областта на нетуъркинга, базиран на софтуер (software-defined networking - SDN), правейки мрежовите операции по-гъвкави и по-лесни за управление и програмиране. Гъвкавата и програмируема мрежа е изключително важна за трансформирането на ИТ операциите и посрещането на постоянно променящите се нужди на приложенията и работните натоварвания в дейта центъра.

Новата серия S5100-ON включва първия в индустрията 25GbE суич с отворен нетуъркинг с двоен капацитет в сравнение с 10GbE суичове за in-rack свързаност. S5100-ON работи лесно с 14-тото поколение сървъри Dell EMC PowerEdge, при които е вградена 25GbE поддръжка. Суичовете имат 100GbE ъплинк, които са създадени за 100GbE свързаност с оптични влакна, ускоряващи rack-to-rack (east-west) мрежовия трафик. Това е идеалното решение за доставчици на Web 2.0, корпоративни и облачни услуги, за да се максимизира производителността на приложенията и услугите.
Новата серия S4100-ON предлага многофункционални, top-of-rack суичове с отворен нетуъркинг за дайта центрове, оптимизирани за високи плътности на 10GbE оптични влакна/мед или канал с оптични влакна (Fibre Channel) 8/16/32 сървъри и конвергирани LAN мрежи и SAN мрежи в раковете. Всички тези суичове имат високопроизводителни 100GbE ъплинк портове за inter-rack комуникация. В тази гама от продукти е и S4148U - нов унифициран суич за Ethernet и Fibre Channel трафик за свързване на водещите решения за съхранение на Dell EMC.

S5100-ON и S4100-ON са първите решения, които стандартно се предлагат с OS10 Enterprise Edition - новата водеща за индустрията операционна система от Dell EMC. Базирана на технологии с отворен код от Linux Foundation и Open Compute Project, OS10 Enterprise Edition е модулна и програмируема мрежова операционна система от следващо поколение, създадена за традиционни мрежови и DevOps среди.

Пакетът OS10 Enterprise Edition предлага слой 2 и слой 3 мрежова функционалност, но и помага на клиентите лесно да настроят софтуера за различни среди. Клиентите могат да интегрират допълнителни възможности с отворен код, да добавят Linux приложения от други производители или да разработват собствен софтуер, използвайки стандартните Linux и DevOps инструменти.

Новата серия Dell EMC N1100-ON е семейство от енергийно ефективни и ценово изгодни суичове за кампус среди. Серията включва няколко суича без вентилатор с два типа ширина, Power over Ethernet (POE/POE+) версия и не-POE версия и порт конфигурации от 10/100/1000Mbps до 1/10GbE. Суичовете от серията N1100-ON са създадени за работа с Aerohive's HiveManager NG - клауд базирано решение за управление от следващо поколение, което опростява неимоверно безжичния или жичния достъп на крайния клиент и поставя нови стандарти при мрежовата конвергенция като доставя управление от корпоративен клас в публичния или частния облак.

Новите услуги на Dell EMC при мрежовите решения
Стратегическите партньорства с технологични и пазарни експерти могат да ускорят процесите по трансформация на ИТ средата и работната среда. Използвайки най-добрите практики, инструменти и услуги на доверени партньори, ИТ организациите могат да извършат първите стъпки от трансформацията си по-ефективно, като същевременно фокусират ресурсите и таланта си, там където е най-необходимо в компанията.

Услуга за NFV консултации:
• Уъркшоп, при който се установяват основните изисквания на клиента и се предоставят препоръки за дизайна и внедряването на NFV решения в инфраструктурата
• Подробна оценка на място на инфраструктурата на оператора и оперативната среда, както и оценка на готовността за внедряване на виртуализирани мрежови нодове
• Консултация за възвръщаемостта на инвестицията, която предоставя подробен анализ на основното финансово въздействие, което би довело до трансформация към NFV и SDN

Консултантско-технологичната услуга за IoT е нова консултантска услуга, която помага на организациите да определят нови свои възможности и услуги и да определят необходимата архитектура за работа с IoT данни (напр. сензори, бийкъни, мобилни телефони, носими устройства, свързани устройства). Тази информация може да бъде използвана за инициативи като оптимизиране на ключови оперативни процеси, намаляване на риска, свързан със стандарти за съответствие и сигурност, откриване на нови възможности за генериране на приходи и създаване на по-ангажиращи клиентски преживявания.

Допълнителна информация:

·         C Свържете се с Dell EMC чрез TwitterFacebook, YouTube, LinkedIn и ECN.

 

·         За новостите от Dell EMC следвайте @DellEMCNews в Twitter и използвайте хаштаг #DellEMCWorld

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.