• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Кинофестивалът в Кан започва със скандал с Ален Делон

Кинофестивалът в Кан започва със скандал с Ален Делон

/КРОСС/ Седемдесет и второто издание на кинофестивала в Кан ще бъде открито днес с прожекция на комедийната лента „Мъртвите не умират“ с Бил Мъри, Адам Драйвър и Иги Поп на американския режисьор Джим Джармуш, предаде АФП.

Но събитието започва със скандал с решението легендарният Ален Делон да бъде почетен с награда, въпреки обвинения срещу актьора в насилие над жени.

„Жени и Холивуд“, една от американските лобистки организации начело на движението #MeToo, заяви, че решението да се даде почетна „Златна палма“ на Ален Делон е „отвратително“.

Миналата година фестивалът обяви „нулева толерантност към сексуалното насилие и злоупотреби от всякакъв вид“ на фона на протести, оглавени от Кейт Бланшет и над 80 други холивудски знаменитости и режисьорки.

Онлайн петиция, призоваваща да не се връчва наградата на Делон, определя 83-годишния актьор като „расист и хомофоб женомразец“.

Скандалът идва в началото на най-големия филмов фестивал в света, в който тази година участват повече кинозвезди от обичайното за последните години. Сред тях са имена като Брад Пит, Леонардо ди Каприо, Джулиан Мур и Ел Фанинг.

Основателката на „Жени и Холивуд“ Мелиса Силвърщайн написа в Туитър, че е ужасена, че Кан почита Делон, въпреки че той „публично признал, че е удрял шамари на жени и твърди, че да си гей е против природата“. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Гъските от "Жени и Холивуд" са тотално изтрещели! Ален Делон е икона за европейското кино, подобни... кухавелки, по-добре да не им се обръща внимание!

14.05.2019 17:10:54

Анонимен

Делон е пич и култов актьор, със дълбока следа в киното, за разлика от световно неизвестната, която прави опит да го "плюе". Не неочаквано настъпи време, хетеросексуалните да се борим за равни права с гейовете.

14.05.2019 13:38:22

Анонимен

Прав е Делон! Педерастите са за пребиване.

14.05.2019 13:20:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.