• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Брендо се яви пред САС. Процесът продължава през ноември

Брендо се яви пред САС. Процесът продължава през ноември

/КРОСС/Евелин Банев - Брендо дойде в съдебната зала, където днес отново в Софийския апелативен съд започна делото срещу него и още трима души - Десислава Дишлиева, Моника Добринова и Симо Карайчев, за организиране и участие в престъпна група за пране на пари.

В началото на годината за Брендо се появи информация, че е изчезнал от страната. През януари, обаче, тогавашният вътрешен министър Веселин Вучков съобщи, че не е обявен за издирване.

На въпрос за появяването днес на Банев и слуховете, свързани с него преди това, адвокатът му Ина Лулчева каза: Слуховете са сред журналистите, за мен е било внезапно. А за промените в НПК тя смята, че се били повлияли от слуховете, а не от реална необходимост, „както виждате", информира БГНЕС.

„Появата му има общо с това, че делото му е насрочено днес. Вие къде смятате, че той трябва да се появява, за да демонстрира присъствието си в България?", попита Лулчева.

Днес по делото бе разпитана Виолета Цекова. Процесът продължава през ноември. Ще бъдат направени усилия да бъде призован за разпит и друг свидетел - Ивайло Хеселбърт.

Припомняме, че през май тази година ВКС отмени оправдателната присъда на Евелин Банев - Брендо по делото за пране на пари и върна разглеждането му отново на Апелативния софийски съд. Заедно с Брендо по делото са подсъдими още Десислава Дишлиева, Моника Добринова и Симо Карайчев.

В началото на 2013 г. СГС призна за виновни и четиримата подсъдими. Брендо бе осъден на седем и половина години затвор. САС оправда напълно всички подсъдими, като присъдата бе подписана с особено мнение от съдия Георгиева. С мотив, че Софийският апелативен съд не е извършил оценка на доказателствата, защото не е посочено неправомерно регистриране на дружества, обвинението тогава поиска от върховните съдии да върнат делото за ново разглеждане.

Върховните съдии върнаха делото за отстраняване на допуснати съществени нарушения на процесуалните правила. Те записаха в решението си, че при новото разглеждане на делото въззивният съд следва да проследи внимателно рамките на фактическото обвинение повдигнато с обвинителния акт, неговата доказателствена обезпеченост, съответно рамките, в които прокурорът с въззивния протест изисква проверка по реда на глава двадесет и първа от НПК.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.