• 15 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Съдия Виктор Чаушев СпНС поема делото „Октопод”

Съдия Виктор Чаушев СпНС поема делото „Октопод”

/КРОСС/ След извършено публично разпределение, делото „Октопод" отиде при XV състав на Специализирания наказателен съд, с председател Виктор Чаушев. Разпределението беше извършено от председателя на СпНС Георги Ушев. 

Обвиняеми по делото са Алексей Петров, Марчело Джотолов, Янко Попов, Антон Петров, Кирил Топалов.

Публичното разпределение беше направено по искане на Специализираната прокуратура. На процедурата присъстваха журналисти и страните по делото. Държавното обвинение беше представено от прокурор Росен Радев, а от страната на обвинените - адвокат Ина Лулчева и адвокат Адриана Чернева.

Прокурор Радев обясни, че от Прокуратурата са поискали публично разпределение, за да стане ясно, че няма никакви манипулации.

Председателят на съда Георги Ушев каза, че се надява да има справедлив процес и добави, че ще бъдат осигурени всички условия.

Според закона делата за организирана престъпна група трябва да се гледат в СпНС, тъй като те са в неговата компетенция. Председателят на Специализирания наказателен съд Георги Ушев обясни, че делото „Октопод" е започнало в СГС още преди създаването на СпНС, но след отстраняването на съдията, делото ще се гледа в съда, който е създаден именно за да разглежда делата за организирани престъпни групи.

До рестарт на делото „Октопод" в СпНС, се стигна след като съдия Румяна Ченалова, която беше председател на състава на Софийски градски съд, който гледаше делото „Октопод" в СГС, беше отстранена от длъжност. В рамките на дотук проведеното съдебно производство са събрани близо 200 тома.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.