• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Сградата убиец на „Алабин” отново в съда (обновена)

Сградата убиец на „Алабин” отново в съда (обновена)

/КРОСС/Софийски градски съд отново заседава по делото за сградата убиец на столичната улица „Алабин", под останките на която загинаха две млади момичета. За падналата сграда отговарят Георги Кирчев, Петър Петров, Николай Симеонов, Манчо Иванов.

Сградата убиец на столичната улица "Алабин" се нуждаела от оздравителен ремонт, за да бъде удължен животът й. Това стана ясно от показанията на свидетеля Георги Пройчев. Той е бил наемател там от 1992 г. до 2006 г., когато постройката рухна и уби двете приятелки Деница Ченишева и Петрина Христова.

Свидетелят Георги Пройчев посочи, че покривът бил за ремонт. Имало малки течове при интензивни дъждове. Той разказа, че в сградата е започнал ремонт, но не го е наблюдавал, тъй като самият той вече не бил там, но жена му живеела в сградата.

Пройчев сподели, че сградата е направена така, че да издържи, но е трябвало да бъде подсилена. "Самата сграда беше в добро състояние", подчерта свидетелят. По думите му, вътрешните стени наподобявали кирпич. Той не можа да отговори дали фаталната сграда и съседната на нея са били с общи стени или с отделни.

В деня на инцидента, до сградата на "Алабин" паркирал автомобила си свидетелят Виктор Горчев. Докато бил в колата, чул, че по тавана й падат парченца от сградата. Решил да изчака малко преди да излезе, за да не го удари нещо. Когато парче паднало и върху предната част, Горчев вече излязъл от колата и влязъл в магазин. След това последвал злощастният инцидент със срутването на сградата. На мястото започнали да пристигат пожарни и полиция. До сградата бил паркиран и камион с открита каросерия, която обаче се напълнила със строителни материали, след като сградата рухнала.

Виктор Горчев работил наблизо и често минавал по този маршрут. Затова имал впечатления, че текат строителни дейности. "Даже имам бегъл спомен, че фасадата на сградата беше закрита", посочи той.

В злополучния ден близо до сградата убиец била и свидетелката Виктория Гешева. Тя била на работа в магазин, намиращ се на отсрещната страна. Чула всичко като взрив и всичко потънало в тъмнина, стана ясно от разказа й. Разбрала, че всъщност сградата на "Алабин" се е срутила.

В сградата убиец е имало магазин на партера. В един момент обаче помещението било освободено и започнал ремонт, стана ясно от разказа на свидетелката. Виждала, че има камиони и работниците. "Никой не предполагаше, че ще се случи такова нещо", коментира Гешева.

Срутилата се сграда била залепена до друга, в която Гешева изтъкна, че бил офисът им и други два магазина. Като падна, се виждаше, че просто е била залепена, без да има носеща стена, разказа тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.