• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Испания казва "не на страха!"

Испания казва "не на страха!"

/КРОСС/ В Барселона ще се състои голяма демонстрация срещу тероризма под надслов "Не ме е страх". В проявата, организирана от правителството на Каталуния и кметството на Барселона, ще се включи и испанският крал Фелипе Шести. Това ще бъде първо участие на испански монарх в протест от възстановяването на монархията през 1975 г. Нито кралят, нито депутати, ще са начело на демонстрацията. Начело, както обясни кметицата на Барселона Ада Колау, ще бъдат хората, които още от първата минута се погрижиха за жертвите на атентатите от 17 август, а именно силите на реда, Бърза помощ, таксиметрови шофьори, обикновени жители на квартала около "Рамблас", продавачи и собственици на магазини и заведения в района.

Испанският премиер Мариано Рахой призова всички граждани на страната да се включат в проявата.
Той отбеляза единството на инспанските институции при реакцията на терористичните атаки миналата седмица в Барселона и Камбрилс, при които бяха убити 15 души.
Да оставим настрана различията - това ни прави силни пред тероризма, отбеляза Рахой, който призова за обединение:

Политическото обединение е онова, което дължим на жертвите и което искат гражданите. Обединението дава стабилност на демократичните общества.

В същото време крайните националисти в Каталуния заявиха, че ще отидат на демонстрацията, но няма да застанат редом с краля на и премиера на Испания.
Останалите партии, обаче, също излязоха с послания срещу тероризма. Социалистите категорично подкрепиха призива за единство.
Всички се обединяваме на тази демонстрация, защото границата минава между терористите, които убиват и демократите, заявиха от партията.

От партията "Сюдаданос" също призоваха за участие в днешната проява: "Никой не е излишен и ние не искаме никой да се опитва да политизира тази демонстрация."

Голяма демонстрация срещу тероризма се състоя в Камбрилс.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И само някой идиот да си направи майтап с една пиратка, жертвите от паниката ще бъдат в пъти повече от терористичния акт в Барселона. Стига с тези смехотворни глупости бе! Не става с "демонстрации на лигавщината" а с огън и меч може да се победи злото на терора!

26.08.2017 18:39:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.