• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Дигиталната трансформация на професиите беше фокус на програмата „Мениджър за един ден“

Дигиталната трансформация на професиите беше фокус на програмата „Мениджър за един ден“

/КРОСС/983-ма ученици и студенти бяха мениджъри за един ден в 70 населени места в цялата страна, а в София 400 младежи участваха във форума „Професиите на бъдещето“ 

На 30-ти октомври образователната организация Джуниър Ачийвмънт България инициира програмата „Мениджър за един ден“ за 17-ти път. Близо 1000 младежи бяха мениджъри за един ден в 70 общини в страната, а в столицата се проведе и четвъртото издание на младежкия кариерен форум „Професиите на бъдещето“.

С началото на работния ден на 30 октомври в столицата и цялата страна започна и програмата „Мениджър за един ден“. Над 300 компании, институции и неправителствени организации разкриха близо 1000 позиции, за които кандидатстваха 1945 младежи. Сред най-желаните позиции на платформата на програмата „Мениджър за един ден“ тази година бяха министър на външните работи, кмет на София, изпълнителен директор на HP Inc., творчески директор на Ню Бояна Фимл Студиос и министър за Българското председателство на Съвета на ЕС.

По време на програмата, както всяка година, утвърдени професионалисти от бизнеса и обществения живот и държавни управници дадоха възможност на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната организация. „Кметове за един ден“ имаше във Варна, Русе, Плевен, Габрово, Кърджали, Търговище, Видин, Смолян, Пазарджик, Средец, Гоце Делчев, Перник, Сандански, Добрич, Карлово, Г. Оряховица, Монтана, Силистра, Сопот и Разлог.

„Участието в проекта „Мениджър за един ден“ е опит за цял живот. Това е 17-то издание на програмата и младежите, чиито съдби и избор тя е докоснала са вече почти 20,000. Тази година сложихме на фокус дигиталната трансформация на професиите. Тя е нещо, което „мениджърите за един ден“ видяха и преживяха на място, получавайки опит и вдъхновение от техните домакини. За да я разгърнем напълно, организирахме и форума „Професиите на бъдещето“. По време на събитието, в което участваха 20 вдъхновяващи лектори от бизнеса и 400 млади хора  стана ясно за всички, че технологиите са нещо, с което можем да подобрим живота си, но е важно и да мислим в посока на това, как да запазим баланса и равновесието в използването им. Благодаря на всички хора и организации, които застанаха до нас в това начинание. Щастлива съм, защото дни като този променят съдби и изпълват със смисъл каузата и усилията на екипа ни.“каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

Кметът на София Йорданка Фандъкова даде официален старт на форума „Професиите на бъдещето“ и излезе на сцената заедно със своя „мениджър за един ден“, ученик в 12ти клас от профил Технологичен „Предприемачество и бизнес“ на 23 СУ в София. Събитието продължи с видео-обръщение от комисаря по цифрова икономика и общество в ЕК, Мария Габриел. В допълнение изявени професионалисти от бизнеса говориха за дигитализацията в различните сфери – от образованието, през професиите в маркетинга, финансите и счетоводството, телекомуникациите, 3D визуализация и интернет на нещата (IoT). В специална дискусия, „Предай нататък“ водещи имена от обществения и професионален живот споделиха от личен опит навиците, които от днес е добре да започнат да изграждат младите хора, за да са успешни и удовлетворени с взетите решения в следващото десетилетие.

Денят в София завърши с тържествена церемония в София тех парк, където мениджъри и техните „заместници“ за ден споделиха своите преживявания и впечатления от инициативата. Генерален партньор на инициативата беше HP Inc., а за позицията изпълнителен директор на компанията кандидатстваха близо 60 ученици и студенти.

„За поредна година HP Inc. България подкрепя Junior Achievement в тази чудесна инициатива, с която дава кариерна ориентация и ценен опит на младите хора. Но тази инициатива е полезна не само за вас, но и за нас - мениджърите в компанията. Тя ни дава уникален шанс да се запознаем от близо със следващото поколение специалисти и да им помогнем да изберат своето бъдещо развитие още днес. Това е едно истинско пътуване в бъдещето, което ни помага да затвърдим HP Inc. България като един от предпочитаните работодатели в страната.“ – сподели на закриващата церемония на „Мениджър за един ден“ изпълнителният директор на компанията, Асен Георгиев.

Като организатор JA България изчислява, че за тези 17 работни дни в инициативата „Мениджър за един ден“ от първото издание през 2002 г. досега, са отработени 1,7 млн. работни часа общо от всички участници, а ако се добавят и работните часове на техните домакини, мениджърите-титуляри, общо стават над 3 млн. работни часа.

                        

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.