• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София °C

18 дни ваканция ще имат депутатите за местните избори

18 дни ваканция ще имат депутатите за местните избори

/КРОСС/Предстоящите на 25 октомври местни избори променят графика на работа на депутатите. Народните представители ще имат извънредни заседания във вторниците, а работното им време ще бъде удължено до 16.00 часа, за да не заседават в дните между 14 и 23 октомври.

Ще има и две извънредни пленарни заседания на 29 септември и 6 октомври.

18 дни ваканция си гласуваха днес депутатите. 109 бяха "за", а 13 - "против", 18 се въздържаха.

Последният работен ден на парламента ще е петък, 9 октомври, а първото заседание е в сряда, 28 октомври, което реално удължава почивните дни.

Винаги в подобна ситуация пред НС стои въпросът за организиране на работата ни така, че да не се спъва законодателния процес и същевременно трибуната да не се използва за предизборни изказвания, обясни председателката Цецка Цачева, която е вносител на решението заедно с депутати от управляващата коалиция.

БСП поиска изборната ваканция да е само в последната седмица преди вота, за да не става така, че депутатите не изпълняват конституционните си задължения дълго време. Ако говорим за равнопоставеност, нека да е пълна и да не се ползва транспорт от НС и председателката да агитира със собствен транспорт, поиска Чавдар Георгиев.

За евроизборите миналата година парламентът не е работил със същите дати, припомни Цачева. В последните дни на кампанията в петък по време на контрола винаги ни упрекват, че се допуска предизборна агитация от трибуната, обясни тя. И обеща при необходимост да свика извънредно заседание и в дните на почивка.

Що се отнася до колите на НС - направете предложение да НС и ако можете изобщо да ме освободително от тях, ще ви бъда благодарна, обърна се Цачева към червения си колега.

Независимият Велизар Енчев пък предложи за времето на ваканцията депутатите да не получават заплата и то да им се брои за неплатен отпуск. Той поиска още коледната и великденската ваканция на депутатите да не са по 10 дни, а като на всички останали работещи в държавата.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.