• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Парламентът прекъсва предизборната си ваканция с извънредно заседание

Парламентът прекъсва предизборната си ваканция с извънредно заседание

/КРОСС/ Парламентът прекъсва ваканцията, която си гласува в сряда, с извънредно заседание, след като БСП и ДПС събраха необходимите за това подписи. Очаква се депутатите да се съберат в преналната запа в 9 ч. тази сутрин. В дневния ред са включени проекторешение за отмяна на едномесечната предизборна ваканция на депутатите и парламентарен контрол.

Част от депутатите настояват за изслушване на енергийния министър Теменужка Петкова по повод на готвените съкращения и протестите в мини „Бобов дол". След близо три денонощия под земята, протестиращите миньори излязоха от рудник „Бабино" снощи, след като управата на мините започна да изплаща възнагражденията им, дължими за месец август.

Освен парламентарен контрол, в програмата на парламента за днешното заседание е записано и проекторешение във връзка с търговското споразумение между Канада и Европейския съюз. Не е ясно кога ще бъдат гледани трите законопроекта за промени в Изборния кодекс, които бяха внесени в деловодството на Народното събрание през последните дни. Предлаганите промени са свързани с отчитането на гласовете на гражданите, избрали варианта „не подкрепям никого", както и с ограниченията за броя на избирателните секции в чужбина. Срокът, в който Централната избирателна комисия трябва да вземе решение къде в чужбина може да се гласува, изтича утре.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ганю Сомов

Депутатин да си сега.Далавери ,келипири,а сега и почивка на корем защото много са се преуморили.

14.10.2016 22:19:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.