• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Намереното в Казанлък бебе е добре, майката е под силен стрес

Намереното в Казанлък бебе е добре, майката е под силен стрес

/КРОСС/Бебето, което бе изоставено в Казанлък, е добре. Състоянието на момичето, за което се предполага, че е майката на детето, е медицинска тайна, каза д-р Манова от казанлъшката болница. Тя обаче подчерта, че целият този случай, разискван по медиите, я поставя в тежка психологическа ситуация. Страхът, който сега вероятно я обладава, трябва да отстъпи място на това, че ще има хора, които ще й помогнат и че ще получи адекватна медицинска помощ, категорична бе д-р Маналова и гарантира стопроцентови грижи както за детето, така и за 15-годишното момиче, хоспитализирана след раждане извън болничното заведение, която доброволно сама е потърсила медицинска помощ. 

Д-р Маналова призова и родителите да бъдат съпричастни и да се отнесат с огромна обич и разбиране на проблема.

Докато не приключи разследването не можем да бъдем категорични, че това са родителите на бебето. Ако са те, считаме, че има проблеми в семейството - може би липса на разбиране от страна на родителите. Никой не знае какво е мотивирало тази майка, какво стои зад това, каза Даниела Русева, началник на отдел „Закрила на детето". 
Агенцията за закрила на детето ще работи по случая, защото по смисъла на закона майката е дете.

Бащата също е непълнолетен - той е ученик в 11 клас, стана ясно вчера. Майката на деветокласничката е служителка на Министерството на отбраната. Двамата невръстни родители още вчера са били установени и отведени в районното управление на полицията в Казанлък за разпит.

Тепърва полицията ще установява при какви обстоятелства е родено детето и каква е причината то да бъде изхвърлено.

Изоставено бебе бе намерено около 10.30 ч. на 21 октомври близо до централен булевард в града. Момченцето е било увито в пуловер и пъхнато в раница, оставена до контейнер за боклук.
Пристигналият на място екип на спешния център взе детето и го откара за преглед в болницата. Лекарите заявиха, че бебето е в добро здраве и няма опасност за живота му. То е било увито във вълнена блуза и сложено в раница.

За два дни много хора са се обадили с желание да осиновят детето п- нежелано, изхвърлено, но родено здраво и от български произход.

София и Стефка са жените, които са подали сигнала до 112. При тях е дошло младо момче - клошар е дошъл и им е казал за бебето. Жените веднага са отишли на мястото докато изчакат специализираните органи. Полицията много бързо дойде

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.