• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Водещи от БНТ отново в училище с кампанията „Спри, детето запази!“

Водещи от БНТ отново в училище с кампанията „Спри, детето запази!“

С нагледен урок по пътна безопасност кампанията на Българската национална телевизия «Спри, детето запази!» гостува в столичното 138-мо училище „Проф. Васил Златарски"». В първия учебен ден лицата на БНТ прекрачиха отново прага на училището и отправиха своето послание за толерантност и повишено внимание на пътя.

За четвърта поредна година водещите Драгомир Драганов, Анна Ангелова, Филипа Иванова и Иван Петров, заедно с представители на «Пътна полиция», преведоха първокласниците по обновената пешеходна пътека пред училището.

Директорът на 138-мо училище Магдалена Кръстева сподели за БНТ: „Макар че за първи път се включваме в кампанията на БНТ „Спри, детето запази", ние никога не сме били безучастни към този проблем. С удоволствие ще се включим и догодина, тъй като подобна инициатива не може да бъде еднократен акт. Ако не показваме на децата си с дела как да се държат на пътя, те никога няма да се научат."

Особено развълнуван от участието си в събитието бе водещият на БНТ Драгомир Драганов, който си припомни годините като ученик именно в това училище. „Откриваме новата учебна година под надслова „Спри, детето запази" именно на това място, защото училище „Проф. Васил Златарски" работи по много проекти и кампании за превенция и безопасност на децата в движението по пътя. Учениците са наясно с инициативата на БНТ. Те получиха специални подаръци - учебни програми, стикери и светлоотразители за раниците си. В първия учебен час говорих с тях за това, колко е важно да бъдат дисциплинирани на пътя, да показват на родителите си правилното поведение, защото могат да научат възрастните на много повече неща", сподели Драганов.

„Надявам се, че това, което с всеобщи усилия правим, рано или късно ще даде резултат. Дано в нашия призив се вслушат не само хората от столицата, но и в цялата страна. Ние ще продължаваме да правим подобни кампании и обучения, но отговорността и грижата е преди всичко у родителите", коментира комисар Бойко Рановски, началник на отдел „Пътна полиция", която подкрепя всички събития в рамките на кампанията на БНТ.

Специални гости на събитието бяха актрисата Мария Сапунджиева, заместник- кметът на образованието в район «Слатина» Силва Джелепова, секретарят на Съвета по безопасност на движението на децата към Столична община Симеон Симов, секретарят на Институт «Конфуций» Божидара Дончева и заместник- деканът на Факултета по класически и нови филологии към Софийски университет проф. Димитър Веселинов.

«Спри, детето запази!» е една от най-ефективните и с видими резултати кампании на БНТ. Обединявайки усилия с общини от цяла България, към момента са монтирани над 150 предупредителни пътни знака с логото на „Спри, детето запази!" в градовете София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Стара Загора, Сопот, Созопол, Ловеч, Хисаря. Предстои да бъдат поставени такива и в други населени места.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.