• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Председателят на ДАЗД Офелия Кънева награди победителите в конкурса „Аз решавам“

Председателят на ДАЗД Офелия Кънева награди победителите в конкурса „Аз решавам“

/КРОСС/ На заседанието си на Съвета на децата, проведено между 24-ти и 26-ти януари 2017 г., децата взеха решение да реализират конкурс за детска рисунка, фотография, литературна творба или видеоклип под наслов „Аз решавам". Целта на конкурса беше да се популяризират правата на децата и добрите практики при тяхното прилагане сред всички деца в страната.

 

„Няма по-хубаво нещо от това да участваш в събитие, организирано от деца за деца". С тези думи председателят на Държавната агенция за закрила на детето Офелия Кънева приветства победителите в конкурса „Аз решавам".

Конкурсът се проведе между 10-ти март и 1-ми май 2017 г. и право на участие имаха деца от 11 до 18 години в четирите категории. Държавната агенция за закрила на детето съвместно с Министерство на културата, Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието и науката разпространиха информация за конкурса до всички общини, училища, услуги за деца, школи и клубове за деца.

 

Със свои рисунки, фотографии, литературни творби и видеоклипове участваха над 100 момичета и момчета от цялата страна. Оценяването на получените творби бе осъществено от комисия, в която участваха основно деца от Съвета на децата.

„Благодаря за подкрепата на Държавната агенция, която винаги стои зад нашите идеи и проекти. За мен е гордост да кажа, че децата откликнаха на нашата инициатива и взеха активно участие в конкурса. Защото по този начин наистина те решават, а не някой друг вместо тях". Това каза Йоана Захариева, председател на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето.

С различни награди бяха отличени 2 групови и 24 индивидуални участници в конкурса „Аз решавам". Наградените деца на І, ІІ и ІІІ място бяха в две възрастови категории - 11-14 години и 15-18 години.

На награждаването, което се проведе в изложбеното пространство на Държавната агенция, дойдоха над 15 победители в различите категории. Деца, родители и преподаватели пристигнаха специално за награждаването от градовете Ловеч, Драгоман, Сливен, Роман, Кюстендил и Плевен.

Д-р Валентин Димитров, зам.-председател на Държавната агенция за закрила на детето обеща, че всички творби ще бъдат претворени в празнични картички и календари за един от най-светлите християнски празници Коледа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.