• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Неомъжена без деца – това е ключът към щастието, според експерти

Неомъжена без деца –  това е ключът към щастието, според експерти

/КРОСС/ Има много начини да живеем щастлив живот и не всички пътища водят до брак и деца.

Науката подкрепя това твърдение. Всъщност според водещи експерти неомъжените жени без деца не само са щастливи, а са по-щастливи от останалите.

Пол Долан, професор по поведенчески науки в Лондонското училище по икономика и автор на бестселъра Happiness By Design говори по темата на Hay Festival в Уелс миналата седмица. Той твърди, че традиционните стандарти за успех всъщност не се отнасят до щастието, особено когато става дума за брак и деца.

„Женените хора са по-щастливи от останалите подгрупи на населението, но само когато половинката им е в стаята, когато ги попитат колко са щастливи. Когато партньорът им не присъства - абсолютно нещастни," казва Долан.

Но докато проучванията вероятно се отнасят както за мъжете, така и за жените, Долан казва, че негативните последици от брака са усложнени при жените. При мъжете бракът често води до по-малко рискове, печелене на повече пари на работа и по-продължителен живот. Но жените, особено тези на средна възраст, са изложени на по-висок риск от развитие на физически състояния и психични заболявания, отколкото необвързаните. Те също са склонни да умират по-рано, казва Долан.

Той добавя, че социалната стигма около това да си необвързан на средна възраст може да накара някои жени от време на време да се чувстват притиснати или нещастни, но от живота без брак и деца има много ползи.

„Виждате неомъжена жена на 40, която няма деца и казвате: „Колко жалко! Може би някой ден ще срещнеш подходящия мъж и това ще се промени." Не, може би ще срещне неподходящия мъж и това ще се промени," казва Долан. „Може би ще срещне мъж, който я прави по-малко щастлива и здрава и ще умре по-рано."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ода на егоизма. Ако по някаква причина човек няма семейство и деца или има семейство, но няма деца, може да пренасочи енергията си и да компенсира липсите без да се променя в негативна посока, но все едно, на моменти ще бъде нещастен и ще чувства липсата на нещо, което не е познал. А в края на живота си, независимо дали е бил креативен, просто безделник или неудачник, ще бъде самотен и нещастен, правейки отчаяни опити да заблуди самия себе си.

29.05.2019 09:06:53

Ужас!

Глупости на квадрат! Ако внушенията, че да си бездетен е готино и фешън не проработят, ще започнат да прибират децата на хората по норвежки модел в планетарен мащаб, ако и това не спре плебса да се размножава ще стартира кампания по стерилизацията му.

29.05.2019 06:41:43

Анонимен

Неомъжената жена без деца е по-щастлива... до 30 годишна възраст. После не е. Леле какви тъпотии!

28.05.2019 21:49:45

Анонимен

Това са пълни глупости, част или по-скоро продължение на джендърската идеология, чиято крайна цел е ограничаване на човешката популация. Това е еднакво човеконенавистна идеология с фашистката.

28.05.2019 19:49:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.