• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Явор Колев: От януари са задържани над 25 лица за сексуална злоупотреба с деца

Явор Колев: От януари са задържани над 25 лица за сексуална злоупотреба с деца

/КРОСС/ От началото на годината до сега имаме задържани над 25 лица, които са злоупотребявали сексуално с деца по линия на разпространение и притежание на материали, съдържащи сексуална експлоатация на деца, а така също и сексуално изнудване на деца на възраст 7-12 години. Това заяви комисар Явор Колев - началник отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП в Сутрешния блок на БНТ. Колев заяви, че работата по отношение на противодействие на онлайн сексуалната експлоатация на деца е активна и е от години. Но няма статистика къде има най-много педофили. Навсякъде има хора, които злоупотребяват сексуално с деца. Според Явор Колев това става най-често чрез Фейсбук. Тези лица създават фалшиви профили на деца.

По думите на Колев основната отговорност да предпазват децата си е на родителите. Те трябва да знаят какви места посещават децата им в интернет.

Родителите трябва ежедневно да разговарят с децата си. От нашето наблюдение, едва когато детето е станало жертва на сексуално насилие, се обръща към родителите, каза Колев.

Началникът на отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП разказа и за разследването на Интерпол, довело до форум, който се е хоствал от български сървър. Благодарение на тази акция са спасени над 50 деца в едно село в Тайланд

По отношение на продажбата на фалшификати, Колев заяви, че от началото на годината ГДБОП е закрила 54 интернет сайта за фалшиви облекла, козметика, спортни стоки и очила. При операцията миналата седмица са иззети 53 хиляди чифта слънчеви очила.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.