• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Фондация „За нашите деца“ Вечер на добродетелите 2019 набра 181 940 лв

Фондация „За нашите деца“ Вечер на добродетелите 2019 набра 181 940 лв

/КРОСС/ С набраните средства, в двата комплекса за ранно детско развитие в София и Пловдив, ние ще подкрепим поне 800 деца в ранна възраст и техните семейства.

Над 400 гости подкрепиха нашата кауза и присъстваха на Вечер на добродетелите 2019. Сред тях бяха зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева, председателят на ДАЗД Елеонора Лилова, програмният директор „Закрила на детето" в УНИЦЕФ Даниела Колева, както и редица представители на дипломатически мисии в България. „Ние вече събираме 400 сърца, които туптят заедно с ритъма на нашето сърце и точно това ни дава много заряд, много хъс, много енергия да бъдем по-добри в това да даваме адекватното решение на проблема на всяко едно дете, на всяко едно семейство", заяви изпълнителният директор на фондация „За Нашите Деца" Иванка Шалапатова. 

Патрон на събитието беше вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова. Заради уговорен преди месеци ангажимент в чужбина, тя не присъства на събитието и отправи своето послание чрез видеообръщение. „Наша обща цел като държава, като общество, трябва да бъде да накараме българските деца да вярват, да имат надежда и да имат много, много смели мечти", каза още тя. Г-жа Йотова се обърна с много топли думи към фондация „За Нашите Деца": „С любов и голяма всеотдайност, Вие връщате слънцето в очите на децата и правите така, че всяко дете да има своите мама и татко".

Поздравителен адрес до фондация „За Нашите Деца" и гостите на Вечер на добродетелите изпрати еврокомисарят с ресор „Иновации и младеж" Мария Габриел. В него тя изрази подкрепата си дейността на фондацията. Целият текст може да прочетете тук.

Водещи на събитието бяха едни от най-обичаните български артисти: Йоана Буковска, Дария Симеонова, Бойко Кръстанов, Стоян Алексиев, както и звездната двойка Дони и Нети. Те представиха три истински истории на деца и техните семейства, подкрепени от фондация „За Нашите Деца", които разчувстваха всички присъстващи. Героите на самите истории също бяха в залата, което направи вечерта наистина незабравима.

В името на пълноценното развитие и щастливото детство на децата между 0 и 7 години, гостите наддаваха на благотворителен търг за уникални предмети и вълнуващи преживявания, предоставени безвъзмездно от партньори на фондацията, подкрепящи нашата кауза. Сред тях бяха ценни шал и картина, изработени по древна техника от българка, живееща в Одрин, дарени от вицепрезидента Илияна Йотова, три тандемни скока с парашут, вечеря с 5-степенно меню, предоставено от шеф Анри Донно, скулптурата „Архангел Михаил" на Ангел Каравланов, уникална творба на талантливата художничка Събина Данева, дарение от Министерството на труда и социалната политика, както и картината „Преди да падне здрач" на Исус Радев, който е възпитаник на дома за деца, лишени от родителски грижи „Мария Терезия" в Стара Загора.

В арт програмата на събитието участваха популярни български артисти. Тя беше открита с две великолепни изпълнения на детския хор на БНР. Прекрасната Мариана Попова пък изпя „Две хубави очи", с което остави гостите на благотворителното събитие без дъх. Не по-малко впечатляващи бяха и изпълненията на балет Арабеск, пианистът Людмил Ангелов и младите таланти Димитър и Христо.

„Ние трябва да сме заедно и трябва да продължим до момента, в който има и едно дете в риск. Нашата мисия заедно ще продължи", се обърна към гостите Иванка Шалапатова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.