• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

М. Миков: Държавата не може да се справи с контрабандата, но я е страх от родителите на болни деца

М. Миков: Държавата не може да се справи с контрабандата, но я е страх от родителите на болни деца

/КРОСС/ „Ще подкрепим облекчението на даренията за лечение на деца, защото то е отношение към тези деца, чиито родители обикалят отговорните институции, които не могат да се справят с големия проблем за лечението на деца в най-бедната страна", заяви председателят на ПГ на „БСП лява България" Михаил Миков от парламентарната трибуна. Човек трябва или да има връзки, или да му се помогне, за да се справи, обясни той. По думите му тези системи практически не функционират и затова е необходимо да се приеме данъчно облекчение, за да може и дарителите да имат повече доверие, когато предоставят своите средства. „По никакъв начин не се получават преференции върху преференции. Напротив, създават се два паралелни режима. Не вярвам да има родители в България, които ще тръгнат да злоупотребяват точно с такъв тип преференции, когато става въпрос за здравето на техните деца", заяви Миков. Той е категоричен, че това е абсурдно и изкривено мислене. „Държавата не може да се справи с тези, които източват ДДС, с големите контрабандисти, но се страхува да не би родителите на деца, които имат нужда от лечение, да злоупотребят с данъчни преференции. Това мислене е крайно извратено", заяви Миков. 

Предложеният текст за промените в Закона за корпоративното подоходно облагане, даващи данъчни облекчения на физическите лица, направили дарение за лечението на деца събра нужните гласове, за да бъде приет. След искане за прегласуване от страна на мнозинството, те бяха отхвърлени с гласовете на управляващите и АБВ, с което тази възможност беше отнета.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.