• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Сътрудничеството в областта на борбата с трафика на деца и хора обсъждат български и френски спецалисти

Сътрудничеството в областта на борбата с трафика на деца и хора обсъждат български и френски спецалисти

/КРОСС/ Председателят на Държавната агенция за закрила на детето г-жа Офелия Кънева, посланикът на Република Франция н.пр. Ксавие Лапер дьо Кабан и секретарят на Националната комисия за борба с трафика на хора откриха заседанието на работната група „Френско-българското сътрудничество в областта на борбата с трафика на хора" в гр. Правец.

„Основната ни задача е да стимулираме и развиваме сътрудничеството между властите по отношение на трафика на деца. Предвиждаме създаването на серия от мерки как в практически план да подпомогнем специалистите, които работят с деца след завръщането им в страната и настаняването им в кризисни центрове. Необходимо е и създаване на инструменти за подкрепа на самите деца, докато са настанени в услугата и след напускането й", заяви г-жа Кънева. Тя подчерта, че трябва да се направят оценки на всички момчета и момичета, станали жертви на трафик. По този начин ще се гарантира, че ще получат адекватна и ефективна помощ за преодоляване на травмата. „Вярвам, че чрез сътрудничеството си и с френските власти ще променим живота на децата, попаднали в трафик, и ще върнем усмивките им", допълни председателят на ДАЗД.

Посланик Кабан подчерта ключовата роля на Агенцията в борбата с трафика на деца и при осъществяване на взаимодействието с местните власти за най-доборото разрешаване на случая и връщането на децата в родината им.

Всяка година във Франция се разкриват редица случаи на трафик на деца и възрастни от български произход. Най-много са установените жертви в градовете Бордо, Тулуза и Ница, а засегнатите лица произхождат от Пазарджик, Пещера, Пловдив, Сливен и Варна.

Работната група има за цел да подобри превенцията и противодействието на случаите на трафик на деца и хора чрез по-задълбоченото опознаване на този тип престъпления, насърчаване обмена на информация и прилагане на по-ефективни процедури на сътрудничество между социалните служби, полицейските и правни органи и неправителствените организации на Франция и България.

Заседанието се организира от Посолството на Франция в сътрудничество с Националтата комисия за борба с трафика на хора и Службата за борба с наркотиците и престъпността на ООН.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.