• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Българската православна църква дарява апаратура за лечение на болни деца

Българската православна църква дарява апаратура за лечение на болни деца

/КРОСС/ Българската православна църква дари скъп апарат за лечение на деца с онкологични заболявания на Клиниката по детска онкохематология в София.

Жизненоважна апаратура за деца ще бъде дарена и на болница "Пирогов". Това съобщи ставрофорен иконом отец Ангел Ангелов за предаването "Рано в неделя". Той присъства на първата копка за изграждането на Детски център за онкоболни деца в село Опицвет, която беше съпроводена и с музикални прояви.

Отец Ангел подчерта, че Българската православна църква ще продължи да дарява скъпа апаратура на детските болници:

„Когато сме единни, когато лекар и духовник работят за това децата ни да бъдат здрави, то резултата винаги ще го има. Нося в себе си огромната вяра, че този център, който вярвам в най-скоро време ще бъде изграден, тук наистина ще пребивава винаги свещеник заедно с лекаря. Ще се достигне до това, което всички желаем, здраве за нашите деца.“

На 28 април беше направена първата копка на изграждането на Детския комплекс за лечение и рехабилитация на деца с онкологични заболявания в село Опицвет. Инициативата е на родители на преборили болестта деца. В продължение на 6 години те организираха кампании за набиране на средства за изграждане на комплекса.
Детският център ще бъде с капацитет 40 места, тъй като между 150 и 200 деца годишно заболяват от рак, разказва Пламен Белчев, председател на сдружението на Деца с онкохематолигични заболявания.
Лечението на онкоболните деца е продължително. Те и семействата им имат нужда от подкрепа. Много е важно да има център, в който могат да ползват освен социална услуга и медицинска помощ, допълва Пламен Белчев"
"Тук ще идват децата със семействата си, с братчетата, със сестричетата си, ще могат да получат една подкрепа от специалистите разбира се, които ще работят в този възстановителен център. Осмият в света, първия е изграден в Съединените американски щати. След това по него в модел са  направени камповете, които се правят в тези центрове са за децата с родителите и цялото семейство, за порасналите деца, които вече са тийнейджърите и третата група, която ще ползва този възстановителен център, това са семействата, които са изгубили децата си. Ние много искаме да им помогнем, за да могат да преодолеят тази непрежалима загуба, да помагат пък на тези, които са след тях включвайки се в работата на нашето сдружение."
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Похвално!

01.05.2018 01:24:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.