• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

В Хомс 23 деца трагично загинаха от наемник – камикадзе

В Хомс 23  деца трагично загинаха от наемник – камикадзе

/КРОСС/ В сирийския град Хомс в квартала Акрама трагично бяха взривени 23 деца  – ученици от 2-ри и 3-ти клас. След приключване на учебните занятия, наемник от Сирийската свободна армия откраднал униформата и документите за самоличност  на убит войник и се промъкнал в сирийско начално училище, където се е взривил. Тази измислена т.н. „ армия” нито е свободна, нито е сирийска, нито е армия. Сборище от световни терористи – наемници, на които им се плаща да убиват сирийски деца с цел да заличат нацията и държавата като цяло! По последни данни 23 деца , ученици от 2-ри и 3-ти клас са загинали трагично в касапницата и над 60 дечица са тежко ранени и са в критично състояние с опасност за живота!

Първият взрив е бил задействан посредством кола – бомба по данни на агенция САНА. Колата е била паркирана точно пред входа на училището. Вторият взрив е бил буквално след няколко минути пред училището «Ал-Махзуми». Терористът – камикадзе търпеливо е чакал, докато дечицата свършат учебните занятия и тръгнат към изхода на училището. В момента, когато всички деца са били радостни на входа и са се събрали заедно, той се е взривил и във въздуха са хвърчали детски ръчички и крачета! Господи! Защо! Родителите не са на себе си! В целия град се чуват писъци, вопли и плач! Невероятна трагедия за десетки семейства! Каква вина имат децата?! Докога ислямистите и наемниците ще убиват невинните деца на Сирия! Как биха се почувствали те, ако някои убие техните деца. Има ли кой да спре тази безсмислена война в Сирия, където ежедневно загиват невинни цивилни, или Европа само ще усвоява парите, които ЕС отпуска за бежанците . Хайде, радвайте се, че има бежанци, за да усвоявате парите по програмите и на никоя от тези велики световни организации не им пука, че всеки ден в Сирия загиват невинни деца, които не искат да бягат от домовете си, защото това е тяхната Родина, това е техният дом и те искат да останат там, но да са живи! За световните, уж хуманитарни организации, е по-важно да влизат пари в банковите им сметки, отколкото да броят детските крачета и ръчички, които вчера са хвърчали във въздуха… Колко ли струва един откъснат крак на сирийско дете? Има ли цена? Оценен ли е изобщо? Касапницата в Хомс и в другите градове на Сирия ще продължи, докато не се спре финансирането на ИД в Сирия и техните пипала. Това вече отдавна не е гражданска война, а сектантска отмъстителна терористична миссия, всяваща страх и окървавяваща всичко наоколо! Терористите вървят по стъпките на мафията – отмъщават чрез децата! Най-много боли загубата на дете и тези изроди вървят по този модел! Но именно в Свещения Коран е казано, цитирам „Бог е един! И никой не е равен на него!” и те ще го разгневят, защото никъде, в никоя религия не пише да се убиват деца и жени, да се прави всичко това, на което сме свидетели!

Проф. Д-р Мохамед Ал-Ахмад, преподавател в Университета в Хомс : „ Доведеният ми син учи в това училище в 3 клас…Тъкмо си е събирал раницата и се е готвил да излезе в училищния двор, когато колата се е взривила. Хукнахме към училището веднага, щом чухме новината. Гледката беше ужасяваща – по тротоара имаше детски крачета и ръчички…кръв навсякъде…Вие как бихте реагирали, ако пред училището на вашето дете видите крачета и ръце.”

По данни на експертите във взривения автомобил на входа на училището са  намерени 3 газови бутилки, които са били пълни с 21 кг взривно вещество – сифор! Дали  този терористичен атентат ще събуди световната общественост, която само се занимава със събиране на дрешки и хранителни пакети за бежанците, но не се замисля как да спре убиването на деца в Сирия! На тези деца не им трябват консерви от риба тон с изтекъл срок или дрешки „втора употреба” за изхвърляне! На тези деца им трябва МИР и спокойно детство!

Как да коментираме убийството на деца! Това е най-безпощадният начин да накараш родителя да страда – когато му отнемеш рожбата! Но този Сатана в човешки образ няма да намери покой в отвъдното, защото е отнел щастието на десетки родители, които сега са опечалени в сълзи…Докога ще продължава тази кървава баня, тази касапница с невинни жертви. Докога светът само ще пуска във Фейсбук снимките на обезглавените деца или тези с пръснати, разтекли се  мозъци! Стига вече, спрете се!

Ако нямате страх от Бога, не мислете, че и Дявола ще ви приеме, защото надминахте и него!

 

Автор : Оля Ал-Ахмед

Източник : Агенция САНА
д-р Мохамед Ал-Ахмад - журналист, български гражданин, в град Хомс

Оля Ал-Ахмед е известен български журналист и преводач от арабски и руски, експерт по ПР и протокол. Говори свободно английски, арабски, руски и испански. Завършила е арабска филология в СУ , с втора специалност : журналистика и ПР , и здравен мениджмънт в УНСС. Преди години само за една нощ преведе наказателният кодекс на Либия и обвинителния акт срещу българските медици , с което нашумя. Защитила е дисертация по съвременна арабска литература и език в Дамаск. Има редица научни публикации в областта на лингвистиката. Заклет преводач и хонорован лектор в НБУ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.