• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Фондация “За Нашите Деца”- отново е кауза на благотворителната кампания “Избери, за да помогнеш” на Райфазенбанк (Видео)

Фондация “За Нашите Деца”- отново е кауза на благотворителната кампания “Избери, за да помогнеш” на Райфазенбанк (Видео)

/КРОСС/ Тази година фондация „За Нашите Деца“ участва в благотворителната кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ с проект „Нови възможности за децата с трудности в развитието“.

С осъществяването на проекта ще бъдат подкрепени общо 20 деца, със специфични потребности и трудности в развитието като им бъде предоставена възможност за специализирани, занимания в специално оборудвана за целта, Сензорна зала.

Качественото оборудване на такава зала, ще спомогне за подобряване на двигателната активност на децата, ще повиши когнитивните и комуникативните умения на децата с увреждания, което е основна предпоставка за по-лесната им по - нататъшна интеграция в образователната система.

Друг акцент в проекта е включването на децата със специални потребности от 0 до 7 години в социализиращи и терапевтични занимания.

Чрез набраните средства от кампанията ще бъде предоставена възможност децата да ползват подходяща за тях терапия – хидротерапия, музикотерапия, рехабилитация или терапия с коне (хипотерапия).

Ефектът от терапевтичните занимания ще допълни работата на експертите на организацията и ще създаде предпоставки за цялостното подобряване на физическото, когнитивното и психическото състояние на децата.

Фондация " За Нашите Деца" вече 27 години подкрепя най-уязвимите деца в България и правото на семейство за всяко дете.

Предвид големия брой на деца с увреждания и трудности в развитието, през последните години специалистите на фондацията работят, както за намиране на приемни семейства, които да отглеждат децата с увреждания, така и за подкрепа на биологични семейства, в които има деца с увреждания и трудности в развитието.

От началото на 2019 година организацията подкрепи 1221 деца и родители, от тях 84 деца със специфични потребности в развитието в ранна детска възраст от 0 до 7 години.

Специалистите на организацията работиха с деца с различни диагнози – аутизъм, специални образователни потребности, с дефицит на вниманието, с детска церебрална парализа и др.

Кампанията „Избери, за да помогнеш“ стартира от днес (4 ноември) и ще продължи до края на септември 2020 г.

Как да подкрепите проекта на Фондация „За Нашите Деца“, вижте ТУК.  

Дарителката кампания „Избери за да помогнеш“ на Райфайзенбанк стартира през 2009 година. За изминалите 10 кампании (2009 - 2018 г.), Райфайзенбанк и нейните служители подкрепиха общо 257 проекта. Дарената сума, заедно с външните дарения е над 2.9 млн.лв.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.