• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Президентът връчи Почетен знак за изключителен принос и заслуги за защита правата на децата

Президентът връчи Почетен знак за изключителен принос и заслуги за защита правата на децата

/КРОСС/На официална церемония Президентът Росен Плевнелиев удостои с Почетния знак на държавния глава 24 активисти и УНИЦЕФ България. Отличието им бе връчено за изключителен принос и заслуги за утвърждаване и защита на правата на децата в страната, както и по повод 25-годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

„Благодаря за отличието от името на всички 25 отличени. Ние посвещаваме този почетен знак на всички хора, които ежедневно се грижат за деца, на социалните работници, на учителите, на педагозите, на лекарите. Това е признание за тяхната ежедневна усърдна работа. За първи път подобно признание се връчва в България и аз съм изключително признателен на президентската институция за тази инициатива и за това, че по този начин всички ние тук отбелязахме 25-годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето." - каза Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа за децата.

Наградените са хора, допринесли за защита правата на децата в различни сфери - образование, здравеопазване, детско правосъдие, социалните услуги, а сред тях е и първият приемен родител в България. 13 от тях са експерти от организации, които членуват в Национална мрежа за децата:

Весела Банова, председател на УС на Национална мрежа за децата, Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа за децата, Дани Колева, програмен директор на Национална мрежа за децата, Деян Колев, председател на център за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе", Диана Димова, изпълнителен директор на сдружение „Самаряни", Ева Борисова, Асоциация „Родители", Ива Бонева, изпълнителен директор на Център за приобщаващо образование (ЦПО), Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца", Мария Донкова, програмен директор на фондация „Пайдея", Нели Петрова - Димитрова, председател на УС на Институт по социални дейности и практики (ИСДП), Радосвета Стаменкова, председател на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (БАСП), Росен Коларов, председател на УС на „SOS Детски селища България", Цвете Янева, ръководител на театрално-социално студио "Театър Цвете".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.