• 17 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Д-р Александър Христов: Комуникацията от страна на държавата трябваше да започне много по-рано

Д-р Александър Христов: Комуникацията от страна на държавата трябваше да започне много по-рано

/КРОСС/ Ситуацията в Сливен не е спокойна и тя най-вероятно ще продължи на други места. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ Деян Колев, Изпълнителен директор на Център „Амалипе". По думите на д-р Александър Христов, комуникационен специалист и преподавател в УНСС държавата е трябвало чрез активна комуникация да предотврати паниката в града. Деян Колев уточни, че от началото на годината много директори са го информирали, че идват родители, които носят декларация "Не давам българските деца" и настояват децата им да не участват в извънкласни дейности и допълнителни часове. Той смята, че ситуацията в Сливен не е спокойна и ще продължи, и в градовете с по-големи ромски общности. Дори в Северна България вече се обаждат директори, че идват разтревожени родители, каза Колев. Благодарение на това, че от център „Амалипе" са посетили училище в Сотиря, са успели да спрат изтегляне на част от децата след разговорите с родителите. По думите му дори да не бъдат изтеглени децата от училище, ще има проблеми в две посоки.

Първата посока е, че родители няма да искат да подписват каквато и да е декларация, а децата могат да участват в екскурзии и занимания само ако родителите подпишат декларация. Другото е, че социалните работници от тук нататък много трудно ще тръгнат в ромските квартали.

Д-р Александър Христов заяви, че комуникацията от страна на държавата е трябвало да започне много по-отрано. Подценяването на чувствителността на темата означава, че е изпуснат момента, в който може да се ограничи разпространението на фалшиви новини.

Държавата е трябвало чрез активна комуникация да предотврати тази ситуация. Държавните институции не са успели да комуникират достатъчно навременно. Другите гласове, които са против Стратегията на детето, които разпространяват информация, че ще дойдат хора да отнемат децата - те са били по-силни, шумни и с по- популистка теза.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.