• 29 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.7973
  •  GBP / BGN 2.2988
  •  CHF / BGN 1.9740
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Шест български града с „Дърво на правата на децата” на 20 ноември

Шест български града с „Дърво на правата на децата” на 20 ноември

/КРОСС/ „Дърво на правата на децата" ще украсят членове на Съвета на децата заедно със свои връстници в София и още пет областни града - Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Враца, на 20 ноември, петък. Така ще завърши Седмицата на правата на децата, която детският консултативен орган на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) организира по повод 26 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

В 10 ч. в столичното LI СОУ „Елисавета Багряна", кв. Лагера, председателят на ДАЗД Ева Жечева, Йоана Захариева - заместник-председател на Съвета на децата, и Енрико Горанов - представител на гласа на младите хора от София, заедно с ръководството и ученици от училището ще украсят своето дърво с хартиени лястовици. Разноцветните птици са изработени от момчетата и момичетата от LI СОУ и носят посланията им за правата на децата.

От 10 ч. пред сградата на Общината започва флашмобът „Дърво на правата на децата" във Враца, организиран от Ива Георгиева - член на Съвета от Област Враца. В него ще се включат ученици от Начално училище „Св. Софроний Врачански" и Начално училище „Иванчо Младенов".

Във Варна от 10.30 ч. младите хора от СОУ „Св. Климент Охридски" и Велико Великов - представител на децата от областта в Съвета, ще украсят с посланията си „Кривото дърво" в Морската градина.

От 15.30 ч. на пл. „Свобода" в Русе членът на консултативния орган на ДАЗД от областта Живомир Николов и ученици от няколко училища ще превърнат едно обикновено дърво в „Дърво на правата на децата".

Пловдив също ще има свое „Дърво на правата на децата". От 13 ч. в парк „Цар Симеоновата градина" Стоян Гечков - представител на Съвета на децата от областта, и момчета и момичета от Центъра за социализация и интеграция на деца от рискови групи ще създадат място, което да напомня на всички за правата на децата.

В Бургас лястовичките с послания от Конвенцията на ООН за правата на детето на учениците от ОУ „П.Р. Славейков" ще украсят в 11 ч. дърво в центъра на града.

Проявите на Съвета на децата се организират с подкрепата на Държавната агенция за закрила на детето и нейните териториални отдели.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.