• 30 Септ 2020 |
 •  USD / BGN 1.6714
 •  GBP / BGN 2.1501
 •  CHF / BGN 1.8118
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София °C

„Сдружение Азбукари“ и 66 СОУ подариха незабравим "Цветен празник" на децата

„Сдружение Азбукари“ и 66 СОУ подариха незабравим "Цветен празник" на децата

/КРОСС/ „Сдружение Азбукари" и столичното 66 СОУ „Филип Станиславов" подариха "Цветен празник" на децата от училището. Чрез танци, песни и патриотични стихотворения бе отбелязано успешното развитие на проекта - „Академия за толерантност".

Учениците от клуб „Азбукари" представи стихове за родината, а децата от групата по Музикотерапия с ръководител Йоана Драгнева изпълниха песента - „Кой направил е цветята". Това стана под зоркия поглед на директорката на училището - Нели Тодорова и Десислава Миленова, която е ръководител на проекта. Осем годишният Лас Мариуан пък демонстрира отлични знания по български език. Детето е дошло от Ирак през октомври месец миналата година, но вече чете без проблеми и се е превърнал в гордостта на 66 СОУ „Филип Станиславов". Накрая на тържеството всички участници получиха тениска с логото на проекта.

"Чрез проекта „Академия за толерантност" показахме, че може да бъдат приложени модерни подходи в образователната система. Срещнахме учениците с известни личности, които споделиха своя опит пред тях. Така децата получиха нови знания, които ще им бъдат полезни в бъдещата им професионална реализация. Чрез "Академия за толерантност" и проведените занимания учениците имаха и възможност да надграждат и подобряват общуването по между си", заяви Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари".

Чрез реализирането на проекта „Академия за толерантност" се подпомогна процеса на интеграцията на децата от различните етнически групи, обучавани в 66 СОУ „Филип Станиславов". В продължение на 6 месеца целевите групи участваха в различни клубове по интереси в извънкласна дейност. По време на проекта ученици, родители и педагози активно се включваха в обучителните дейности за подобряване социализирането на малцинствата и интеркултурното им образование.

Съвместният проект между 66-то СОУ "Филип Станиславов" и "Сдружение Азбукари" е финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. ЦОИДУЕМ е създаден да подпомага реализирането на правителствената политика по отношение на образователните потребности на децата и учениците от етническите малцинства.

 

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.