• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Косовското правителство оттегли платформата за диалога Белград – Прищина

Косовското правителство оттегли платформата за диалога Белград – Прищина

/КРОСС/ Платформата на косовското правителство за диалога Белград – Прищина, в която се предвиждаше главен преговарящ от страна на Прищина да е президента Хашим Тачи, беше свалена от дневния ред на местния парламент във вторник.

Това се е случило по нареждане на премиера Рамуш Харадинай, пише базираното в Прищина албанско електронно издание Gazeta Express цитирано от Фокус, като пояснява, че това се е случило след сериозната критика от страна на опозиционните партии, които оспорват ролята на държавния глава като главен преговарящ в диалога, който се провежда с посредничеството на Европейския съюз.

Министърът на труда и социалната политика Скендер Речица, от името на правителството, направи предложение за изваждане на Платформа за диалога със Сърбия от дневния ред на парламента, за да „се даде повече време за възприемане на вътрешен консенсус“.

Прищинското издание коментира, че опозиционните партии –„Демократичната лига на Косово“ (ЛДК), Движение „Самоопределение“ и Социалдемократическата партия (СДП), вече бяха предупредили, че техните депутати няма да подкрепят платформата на правителството в парламента и са срещу даването на водеща роля в диалога с Белград на Хашим Тачи.

ЛДК излезе със съобщение до пресата в понеделник, в което обяви, че правителствената платформа „не е сериозна“ и техните пратеници в парламента няма да я подкрепят. От „Самоопределение“ пък заявиха, че държавният глава няма компетенциите да води диалога със Сърбия и поискаха създаване на парламентарна комисия, която да разгледа и анализира всички постигнати със Сърбия споразумения до момента. Представителите на СДП, също в понеделник, заявиха, че не подкрепят плана на правителството, защото в него се неглижира парламента.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.