• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Покръстване на мигрантите предлага Божидар Димитров

Покръстване на мигрантите предлага Божидар Димитров

/КРОСС/Шефът на Националния исторически музей Божидар Димитров предлага алтернатива за решаване на бежанския проблем - чрез покръстване.

Това е практиката през средните векове на европейските държави, включително и на България за справяне с огромните бежански вълни. На аварите, печенегите, куманите са им поставяни условия да приемат християнската вяра. След това те попадали в системата на държавата - армия, училища, обучения на български език. Резултатът е, че в рамките на 20-30 години изчезвали, обясни той.

В ефира на Нова телевизия Проф. Димитров изрази убеждението си, че част от бежанците ще приемат вярата ни.

„Епископ Сионий от Троянския манастир прие бежанци. Отец Боян Саръев покръства - той покръства мюсюлмани", коментира Димитров.

По думите му почти 20-30% от мигрантите са християни, а протестантските свещеници работили активно да покръстят идващите в Западна Европа. У нас и в католическите страни това не се правело активно.

Шефът на НИМ определи като голяма и груба грешка изявленията на германския канцлер Ангела Меркел. Тя трябвало да вземе лист и молив и да направи сметката.

Не може разузнаването да не й каже, че има 160 000 човека на път, смята директорът на НИМ.

Другото решение на бежанската вълна, според историка, е застудяването на времето, предвид дъждовния сезон, в който навлизаме.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

"Покръстеният" от БКП и ДС http://tinyurl.com/on5ndpd от циганин в баш-"болгарин" шибаняк пак смърди из медиите като комунистическа отрепка с чшае-шукарие манталитет http://tinyurl.com/nb3wzes !

22.09.2015 10:15:36

Анонимен

Трудна и неизпълнима мисия, професоре.На тези хора са им навити пружините, че трябва насилствено да ислямизират Европа, подплатено с фанатичната им религия и пари от 'неведоми' спонсори. Същите финансови благодетели, които променят сезоните (запролетяват) и разпалват демокрацията по света.

21.09.2015 16:38:52

Анонимен

Какъв лаик! Пример от средновековието, малеее....Как ще покръстиш мюсюлмани професоре, насила ли???

21.09.2015 13:06:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.