• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Матс Виландер: Григор Димитров може да достигне до финалната фаза на US Open

Матс Виландер: Григор Димитров може да достигне до финалната фаза на US Open

/КРОСС/ Българинът трябва да подобри психологическата си нагласа и началния си удар, ако иска да спечели турнир от Големия шлем, съветва бившият номер едно.

Легендата на световния тенис и настоящ експерт на Евроспорт Матс Виландер сподели впечатленията си от формата на Григор Димитров и очакванията си за неговото представяне на предстоящия US Open. Феновете на тениса ще могат да проследят последния за годината турнир от Големия шлем по Евроспорт, като програмата на телевизията включва над 250 часа живо предаване от сините кортове.

„Григор Димитров демонстрира чудесен тенис първо на „Аустрелиън оупън", а сега и в Синсинати. Предстоящият US Open е чудесна възможност за него. Очевидно е, че играта му се разви много през тази година и сега, в отсъствието на някои от най-големите, той ще има много добри шансове да стигне до финалната фаза на турнира" - прогнозира експертът на Евроспорт и водещ на популярното предаване „Гейм, Шет и Матс". Виландер все пак изрази съмнение, че първата ракета на България ще вдигне трофея от надпреварата, тъй като жребият го изпрати в труден поток. „Не ми се вярва, че Григор Димитров може да победи последователно Надал, Федерер и Зверев".

Като причина за това експертът на Евроспорт изтъкна значимостта на психологическата нагласа, която определи като „решаващ компонент за успех на турнир от Големия шлем". „Въпреки огромния си талант, Димитров е известен точно със своята психическа неустойчивост. Това е големият му недостатък, който го проваляше толкова често досега. Той трябва да намери възможно най-добрата психологическа нагласа, която да сваля напрежението от него, но не дотам, че да го направи разсеян и небрежен. Трудно е, но ако веднъж успее да го постигне, ще стане сериозна заплаха за най-големите."

Друг компонент от играта, върху който Григор Димитров трябва да работи, според Виландер, е сервисът. „Началният удар трябва да стане негово оръжие, което ще му позволи да печели по няколко лесни точки. Нямам предвид задължително да прави асове, а по-скоро да намери начин да печели по-лесно геймовете, в които е на сервис."

Бившият номер едно в света похвали новото поколение тенисисти, сред които Димитров, Зверев и Кириос и изрази очакванията си, че те ще се намесват по-решително в битката за трофеи догодина. „Хубавото на мъжкия тенис в момента е, че в мига, в който някой от големите четирима не е на сцената, се появяват по-младите играчи, които веднага са готови да се борят за място на върха. И все пак е тъжно, че никой от тях все още не е печелил турнир от Големия шлем".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.