• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

136-та годишнина от рождението на Георги Димитров честват в Ковачевци

136-та годишнина от рождението на Георги Димитров честват в Ковачевци

/КРОСС/ „Благодаря ви, че пазите в сърцата си делото на Георги Димитров, защото малко останаха българите, които могат да се сравнят с него".

Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Драгомир Стойнев на тържественото отбелязване на 136-та годишнина от рождението на Георги Димитров в родното му Ковачевци.

Той добави, че трябва да пазим спомена за миналото и личности като Димитров, защото има хора, които искат да ги заличат. „Радвам се, че родното му място - Ковачевци всяка година организира тържества по случай рождението му, защото сте дали на света един достоен българин, чието име е записано в световната история", каза още Стойнев.

Народният представител заяви, че днес отдаваме почит не само на него, но и на всички, които са се борили за един по-справедлив и достоен живот през годините.

Драгомир Стойнев прочете и поздравителен адрес от председателя на НС на БСП Корнелия Нинова към жителите и гостите на Ковачевци.

„Отбелязването на рождения ден на Георги Димитров е повод за размисъл. Повод да си припомним онези славни страници от 127-годишнината на Българската социалистическа партия, а Георги Димитров е част от онази огромна, изконна съпротивителна сила на българския народ. 136-години след рождението на героя от Лайпциг, на този голям български политик, парламентарист и световен деец на движението на работниците, българите са отново пред паметниците на Димитров в цялата страна, в знак на почит към делото му.

Един от най-обругаваните политици за тези 28 години, един от политиците, чието дело се опитват да заличат. Но то е незаличимо", пише Нинова в поздравлението си.

Гости на тържеството бяха и народните представители от ПГ на „БСП за България" Станислав Владимиров и Любомир Бонев, председателят на ОблС на БСП - Перник Валентин Петков, председателите на ОбС на БСП в Перник, Радомир и Брезник - Кирил Леонов, Георги Георгиев и Венета Петрова, ген. Ангел Марин - вицепрезидент на Република България 2002 - 2012 г., председателят на БАС Симеон Игнатов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.