• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

България загуби от Белгия на ATP Cup, шампионски тайбрек и драма до последния момент в Сидни

България загуби от Белгия на ATP Cup, шампионски тайбрек и драма до последния момент в Сидни

/КРОСС/ Българският отбор по тенис загуби от този на Белгия в решителния сблъсък за продължаването напред в турнира ATP Cup.

Григор Димитров и компания имаха две победи в първите си два сблъсъка от Група C с по 2:1 срещу Великобритания и Молдова, но само краен успех срещу белгийците щеше да им гарантира участие на 1/4-финалите в надпреварата.

Откриващият двубой за деня противопостави вторите ракети на България и Белгия, съответно Димитър Кузманов и Стив Дарси.

Кузманов демонстрира страхотна класа и спечели първия сет на нула, като върза "геврек" на опонента си.

Българинът не срещна особени затруднения и спечели и втория сет, достигайки до напълно достатъчното 6:3.

След приключването на първия мач на корта в Сидни, един срещу друг излязоха големите звезди Григор Димитров и Давид Гофен.

Белгиецът обърна Гришо от 0-1 до 2-1 сета и върна интригата в мача.

Така спорът при двойките трябваше да реши всичко в сблъсъка между двете страни.

Мачът бе последен в програмата, като от него зависеше дали нашият тим ще продължи напред към 1/4-финалите.

За съжаление Григор Димитров и Александър Лазаров загубиха от опитните Сандер Жил и Жоран Влиген с 1-2 сета и след шампионски тайбрек съставът ни преустанови участие в надпреварата.

Първоначално бе заявено, че Димитър Кузманов ще партнира на Григор Димитров, но капитанът избра в последния момент да заложи на тандем с Александър Лазаров.

Първият сет беше удивителен за състава ни, като и Лазаров, и Димитров бяха впечатляващи във всяко свое отиграване на корта.

Белгийците взимаха своите подавания без особени затруднения, като в няколко отделни случая дори не позволиха на опонентите си да им вземат точка.

Изключение направи четвъртият гейм, в който белгийците допуснаха пробив и България поведе с 3:1. Белгия имаше любопитен подход в трудните, продължителни разигравания, като бяха търсени изстрели в тялото на Григор или младия му съотборник.

Това сработи за съперниците ни и им даде възможност да напрегнат нашите национали. Въпреки това в първия сет успехът бе за българите с 6:3, като играта завърши с брилянтно отиграване на Григор Димитров.

България поведе с 2:0 в началото на втория сет, но допусна пълен обрат до 2:3. Тук някъде тимът ни започна да отстъпва на съперника си, геймовете вървяха наравно, но личеше по-категорично представяне и повече сработеност между белгийците, които са и много по-опитни на двойки.

Стигна се до шампионски тайбрек, който обаче бе загубен със 7:10 точки от "лъвовете" и те не успяха да се класират на 1/4-финалите.

Директните елиминации в турнира ще се състоят на 9 януари и 10 януари (1/4- финали), 11 януари (1/2-финали) и 12 януари - големият финал.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.