• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

д-р Димитров - спасявал най-много роми, а те редовно го обирали

д-р Димитров - спасявал най-много роми, а те редовно го обирали

/КРОСС/Рентгенологът Иван Димитров, който на 2 март застреля Георги Джевизов - Плъха, след като го хвана да краде от гаража му, оказвал помощ в болницата главно на роми.

"Основно лекуваме хора от малцинствата. Въпреки че сме получавали заплахи за живота си и продължаваме да получаваме от тях, доктор Димитров казваше, че всеки човешки живот е важен и ако едно същество е добро, ти също трябва да си добър към него."

Това разказаха пред "168 часа" негови колеги от УМБАЛ-Пловдив. След задържането на лекаря се изля вълна от съпричастност в социалните мрежи, където се направи група в негова подкрепа. Организирани бяха и протести в няколко града, на които недоволни граждани изразиха своето желание той да бъде на свобода. На шести март той бе освободен с подписка, но и с две обвинения - за превишаване на неизбежната отбрана и за незаконно притежаване на оръжие. Колегите на рентгенолога са сигурни, че той го е направил при самозащита и това е бил единственият начин да опази себе си и имуществото си.

"Аз познавам доктора от около десет години - разказва Христина Андреева, която е лаборант в същата болница. - Тук сме около 800 души персонал и всички знаят колко добър специалист е Иван Димитров. Точно заради това не искаме да го губим. За никого не е тайна, че постоянно сме подложени на заплахи от роми, които идват при нас да ги лекуваме. Мен лично такива са ми казвали, че може и да не съм на работа на другия ден."

По думите на жената докторът не е споделял към него да има заплахи, но е разказвал на хора от своето отделение, че два пъти подред е влизано и крадено в неговата къща, а извършителите така и не са били залавяни.

"Хората изпитват респект към него, защото той е здрав и висок мъж, никой не се е осмелявал някога да му посегне или да го заплаши - споделя още жената. - Той самият не е предизвиквал такива реакции, тъй като винаги е говорел спокойно и се разбирал прекрасно с колеги и с пациенти. Определям го като изключително отговорен към работата си. Даваше допълнителни дежурства дори, без значение дали е изморен."

Христина разказва още, че нейният съпруг, който в момента е началник на Ортопедията в Окръжна болница, също познава добре Иван.

"Мъжът ми е бивш преподавател по "Анатомия" в Пловдивския медицински университет. Той е обучавал доктор Иван Димитров и мога да ви кажа, че е запазил спомен за него като много добър и прилежен студент. Бил е отличник дори. Когато е ставало въпрос за изпити и тестове, е бил винаги готов, а на практиките първи е изявявал желание да ходи, да гледа, и да се включва в действие."

Друг колега на д-р Димитров споделя, че той е бил като негов учител и му е помогнал тогава, когато е прохождал в професията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.