• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Кметът на Пловдив отчете като успешни първите 100 дни от управлението си

Кметът на Пловдив отчете като успешни първите 100 дни от управлението си

/КРОСС/ Не почувствах първите си 100 дни като толеранс, започнахме да решаваме проблемите от първия ден. Обещахме открито управление и го спазваме, вземаме решенията си на светло и на открито, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров при отчета на първите 100 дни на екипа си. Той допълни, че „винаги може по-добре", но е доволен от началото на управлението си. Нищо няма да направим без консенсус, подчерта градоначалникът. Той допълни, че над 100 души са минали през 2-те му приемни досега, предстои и трета в най-скоро време.

Здравко Димитров се похвали, че още първите дни са успели да спасят 38 милиона лева по ОП „Региони в растеж", по които имало забавена документация. Парите са предназначени за обновяване и развитие на градската среда.

Кметът отчете, че са започнали да решават проблемите в транспорта след среща с експерти от фирмата изпълнител „Индра", за да облекчат трафика в града. Предстои обявяването на конкурс за 8 линии, като на новите превозвачи ще бъде предложено да пуснат специални автобуси сутрин и вечер за ученици и студенти, които да се придвижват бързо и лесно например от „Тракия" до езиковите гимназии.

Кметът съобщи още, че ще бъде прекратен договорът за зоологическата градина и ще бъде обявена нова поръчка и за строителството й, и за надзора му. На строителя ще бъде платени извършените дейности. Един милион лева е издръжката на зоопарка, от които 100 000 лв. са за животните. На въпрос защо не бъде довършена зоологическата градина, след като прокуратурата не спира строежа, Димитров коментира: „Ако някой влезе сега там, може да стане съучастник".

За първи път от 40 години има осигурени пари за строителство на 2 нови училища - Математическата и Хуманитарната, отделени са 1,4 млн. лв. за 3 години за спортни площадки и съоръжения.

Направени са първи стъпки за създаването на денонощен педиатричен център, анализирани са общинските медицински звена. Има необосновано изтичане на средства към частни здравни заведения, като течът ще бъде спрян, зарече се кметът.

В края на месеца министърът на културата Боил Банов идва в Пловдив заедно с представители на френското посолство, които ще огледат къща „Ламартин" в Стария град. Ще говорим с министъра и за визията му за развитие на Тютюневия град, защото там има големи инвеститорски интереси, но и голямо обществено внимание, каза още кметът Здравко Димитров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.