• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Разликата между „осана" и „разпни го" е много малка

Разликата между „осана" и „разпни го" е много малка

/КРОСС/ Българинът Григор Димитров вчера спечели втори турнир за 2017 година. След купата в Бризнейн и незабравимия полуфинал на Аустрелиън Оупън, този път той триумфира пред родна публика. И сега той е боготворен в цяла България. А помните ли какво беше точно преди една година, когато отказа да участва в същия този турнир "Garanti Koza Sofia Open", тогава 2016? Горе долу по това време той за втори път отказа да участва с националния отбор на България в мачовете за Купа "Дейвис" срещу Турция. Без него България логично загуби.

По време на Олимпиадата в Рио де Жанейро лекоатлетът Тихомир Иванов се възмути от поведението на Гришо заради пренебрежителното отношение на тенисиста спрямо сънародниците му. "Поне да поздравяваше съотборниците си нямаше да е лошо, а не да ни подминаваш", написа в социалните мрежи родният състезател на висок скок. Останалите спортисти от българската делегация също останаха разочаровани от поведението на Димитров. Подобни коментари не липсваха и у нас.

Неговото участие в Рио също няма с какво толкова да се запомни, защото още в първи кръг се натресе на силния хърватин Марин Чилич и след много слаба игра, Григор Димитров напусна Олимпиадата.

Това, гарнирано и от не толкова постоянната и силна игра на българина, отприщи вълна от недоволство.
Тогава всички вкупом направо го побъркаха от критики, защото бил „предател", „не бил истински българин" и „си гледал само мацките" и т. н. Разбира се големите „специалисти" се намесиха и на високо ниво и започнаха да разнищват играта му. Те смятаха, че неговите проблеми идват от това, че „той не е достатъчно амбициозен и предпочита да отдели повече време на личния си живот, вместо на тениса".

Сега обаче всичките тези „разбирачи" сякаш се скриха и на нов глас започнаха да го хвалят колко бил велик. Добре, че не отпадна още в първия кръг на турнира в София от Йежи Янович, защото тогава присъдата му със сигурност щеше да е тежка. Със сигурност повечето щяха да кажат, че „просто е дошъл да отбие номера".

А сега, за да замажат тогавашните си критики, „специалистите" отдадоха последните успехи на Григор Димитров на новия му треньор - Даниел Валверду. „Откакто започна да работи с Даниел Валверду, Димитров изглежда много по-завършен играч". Да, със сигурност Валверду е изиграл важна роля за израстването на родния ни тенисист, но истината е, че самият Григор Димитров най-добре си знае причината за спадовете в играта му.

Ясно е, че какво и да спечели Григор Димитров, все ще се намери някой, който да го оплюе за нещо. Сега се чуват гласове, че „ще го признаят, когато спечели турнир от Големия шлем, защото само тези победители ги помнели". Дори и да го направи, пак няма всички да са доволни, защото родният тенис запалянко просто обича да критикува, ама "градивно", както биха се изразили "експертите" в областта.

А пък не е лошо и малко да се погледнем отстрани и тогава да даваме акъл на този или онзи, защото с откровено просташкото поведение на част от публиката по време на турнира в "Арена „Армеец" доказахме, че все още не сме дораснали да ставаме свидетели за подобен род тенис събития.

Антоан Николов

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.