• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Боряна Димитрова: Незавършените реформи може да доведат до неочаквани политически обрати

Боряна Димитрова: Незавършените реформи може да доведат до неочаквани политически обрати

/КРОСС/Въпреки наближаващите местни избори, на повърхността политическата ситуация у нас изглежда спокойна. Но въпреки липсата на значими движения и политичеки заявки по места за размествания има натрупани достатъчно напрежения в отделни населени места, коментира пред БНР социологът Боряна Димитрова от „Алфа рисърч".

Като пример за такова натрупано напрежение тя посочи Варна.

Там на последната сесия на Общинския съвет се видя, че там, където зреят граждански недоволства, там, където има нерешени и натрупани с години проблеми, те в един момент излизат на повърхността, колкото и да ни се е струвало в един момент, че са успешно и ловко потушени от политиците, каза Димитрова. 

Второто направление, в което социолозите виждат „поток на мъртво вълнение", това е започнатият, но незавършен ход на реформите - съдебната, здравната и пенсионната.

Струва ми се, че тук има все още много електрически заряд във въздуха и можем да сме свидетели, включително и на неочаквани обрати, които да предопределят хода на политическия процес в една или друга посока, посочи социологът. 

Според Боряна Димитрова най-голяма полза от висока активност на референдума ще имат българите зад граница.Полза би имало и българското общество, защото би приобщило по един по-значителен начин тези хора, за които това ще е и морален стимул един ден да помислят за връщане в България.

Изненада на местните избори би могла да дойде от страна на местни бизнес сдружения, смята Димитрова. 

Ако виждам някаква изненада, това е нарастването на силата или възможността по-силни от предвижданите към момента позиции да извоюват такива местни, на локално равнише с влияние, парти и сдужения, каза тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.