• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Катя Панева: Ще продължим подкрепата си за семейства, които искат дете

Катя Панева: Ще продължим подкрепата си за семейства, които искат дете

/КРОСС/Среща-разговор с двойки от община Димитровград, които имат репродуктивни проблеми и ръководството на фондация „Искам бебе" организира днес кандидатът за общински съветник под № 11 в листата на коалиция "Да за Димитровград" Катя Панева. По този повод в Димитровград дойдоха учредителят на фондацията Радина Велчева, както и представители на фондация "Майки за донорство".

Катя Панева е инициаторът за създаване на общинския фонд "Ин витро" в Димитровград през 2012 г. и негов председател до момента. Тя отчете, че за този период са финансирани 16 семейни двойки с репродуктивни проблеми. За дофинансиране чакат още 4 семейства, които са подали документи. През следващата година те ще бъдат първите, които ще получат финансова помощ за провеждане на процедура, посочи Катя Панева. Надявам се, че към общинския фонд в следващите години ще имаме възможност да заделяме и повече средства, като по този начин да помогнем и други нуждаещи се от подкрепата на общината семейства, каза тяВъзможностите общинският фонд „Ин витро" в Димитровград да продължи работата си още по-успешно коментираха участниците в днешната среща. Сред тях са да се финансира и донорството, тъй като има двойки, които се нуждаят точно от това, а процедурата струва много скъпо. Фондът да финансира и случаи, при които причината за липсата на дете в семейството е мъжът, както и да подпомага жени без партньор, които обаче, искат да бъдат майки, бяха също сред коментираните с Катя Панева идеи. Кандидатстването за финансиране да става на две сесии през годината, за да могат повече двойки да подадат документи, ангажира се тя.

Регионалният представител на фондация "Искам бебе" за Димитровград Антоанета Стефанова също благодари за подкрепата, която е получила и поканата да бъде в комисията, която разпределя средствата от общинския фонд. Едно е към момента роденото дете, след успешна ин витро процедура, финансирана от него.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.