• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Георги Димов: Българските мюсюлмани се превърнаха в заложници на битката между две формации

Георги Димов: Българските мюсюлмани се превърнаха в заложници на битката между две формации

/КРОСС/ Българските мюсюлмани се превърнаха в заложници на битката между две формации. Има две принципни гледни точки, които са в колизия и от това противоречие произтичат някои екзистенциални разрешения, които трябва да намерим. Българо-турските отношения вече ще бъдат съвсем различни. Това каза Георги Димов, бившият генерален консул на България в Одрин пред БТВ.

"Първата гледна точка е, че всички български граждани имат право да гласуват, но това трябва да става съгласно закона. Втората гледна точка е това, което наблюдаваме откъм Турция - игровата намеса в нашите вътрешни работи и изборен процес при това от министър и от турския посланик у нас също - Сюлейман Гьокче, а също така и нещо, което е крайно недопустимо - да се агитира за участие в самите избори, защото гласуването и негласуването е право на всеки гражданин", каза още той.

На въпроса правилно ли реагираха властите, Георги Димов отбеляза четири стъпки:

„Първата беше извикването на турския посланик да дава обяснения в нашето МВнР.

Втора стъпка беше извикването за консултации у нас на нашия посланик в Анкара, което в дипломацията пар екселанс означава, че има проблем в двустранните отношения.

Третата стъпка беше изгонването на първо трима, след това двама, след това мисля че има още двама трима турски граждани които провеждат дейност, която е не само спрямо нашите избори, а спрямо нашата национална сигурност.

Четвъртата стъпка - изявлението на президента Радев, което е много точно. Той каза, че ние на никого не даваме уроци по демокрация и от никого не желаем такива уроци и второ това може най-малкото да го прави някой в който няма върховенство на закона".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.