• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Гражданската война в Турция е неизбежна, обяви бившият ни генерален консул

Гражданската война в Турция е неизбежна, обяви бившият ни генерален консул

/КРОСС/ „Гражданската война в Турция се очертава като неизбежна след проведения референдум за конституционни промени". Това Георги бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов пред „Фокус".

По думите му, преди допитването основната въпросителна е била накъде отива Турция, а сега всички се питат докъде достигна южната ни съседка. Референдумът се доказа като нелегитимен, което доведе до дълбоко и необратимо разделение на турското общество, подчерта Димов.

„С тези конституционни промени всъщност целта на Реджеп Ердоган е да се бетонира във властта. След като това е извършено, реално няма законова възможност той да бъде свален от власт. Остава незаконната, а тя е само една и преминава през гражданска война и преврат, няма друг вариант и спасение. След тези промени за него не важи процедурата импийчмънт и Меджлисът не може да го отстрани предсрочно от поста, а освен това няма и съдебна възможност за това. Висшият съвет на съдиите и прокурорите окончателно е овладян и е понижен в ранг", обясни Георги Димов.

В края на тази седмица предстои среща на външните министри на Общността в Малта, където ЕК ще изясни дали Анкара нарушава и не зачита воденето на преговори за пълноправно членство и дали е необходимо те да бъдат официално замразени. Преобладаващото предварително мнение е, че те трябва да бъдат преустановени за неопределен период от време поради нарушаването на правата на човека от страна на южната ни съседка.

Димов коментира, че евентуален референдум за връщане на смъртното наказание би означавало автоматичното изключване на Турция от Съвета на Европа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.