• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Вкарват Румен Радев в капан с ордена за олигарха Динко Динев

Вкарват Румен Радев в капан с ордена за олигарха Динко Динев

/КРОСС/ Сега е времето президентът да покаже, че хората не са се излъгали при избора му.

Красимир Каракачанов не дава вид на глупав човек. Говори премерено, не влиза в излишни конфликти, старае се да не се компрометира. В политиката спокойно може да бъде определен като лидер от нулева група - може да кръводари на всеки. Сговорчив. Ползва се със симпатиите на повечето журналисти. Понастоящем е вицепремиер и министър на отбраната на Република България.

Данчо Динев е български олигарх от Влас. Води живот като във филмите. С брат му Динко са приказно богати и откровено разточителни. Автопаркът им от лъскави лимузини, спортни автомобили и джипове си съперничи с тези на най-богатите хора в света. Авантюрите им с фолк певици, плеймейтки и всякакви екземпляри от породата на силиконките традиционно запълват жълтите страници на таблоидите.

Парвенюшкото им поведение предизвиква презрение, примесено с открита насмешка сред интелигентната част от българите. Харесвани са от избран кръг журналисти и политици, които са на почивка с топла храна всяко лято в личния им курорт Свети Влас. Останалите медии, включително и френската телевизия М6, правят разследвания и питат как Диневи са се сдобили с нотариален акт за море, защо предизвикаха екологична катастрофа край бреговете на Слънчев бряг, как безнаказано прехвърлиха фирма с огромни задължения и натрупани 11,678 млн. лева пасиви от необслужвани лизинги, кредити към банки на безработен и безимотен жител на великотърновското село Балван.

Задават и много други въпроси.

Красимир Каракачанов е историк по образование. Нещо повече, преди няколко години стана доктор на Югозападния университет „Неофит Рилски“. С две думи - образован човек. За образованието на Данчо Динев трудно се намират категорични сведения дори във времето на информационно пренасищане.

Правя този дълъг преамбюл, за да си обясним какво може да накара министър Красимир Каракачанов да сравни Йордан Динев с Васил Левски и Иван Вазов и да го предложи за най-високото държавно отличие - орден „Стара планина“. И понеже прекрасно си дава сметка в какво безобразие става съучастник, Каракачанов атакува евентуалните си критици с предупреждението: „ Ние сега трябва да уважаваме онези хора, които отделят от своите средства, за да възраждат българското национално достойнство. Подобни хора заслужават уважение и заслужават отличаване, така мисля аз! Ако някой мисли нещо обратно, да ми го каже, но докато мисли какво да каже, да вземе да направи нещо полезно за българската история, за българското достойнство, а не да се чуди само да критикува!“.

Тук оркестърът би трябвало да свири туш...

У нас сме се нагледали на серийни безобразия, на безбройни примери за нахалство, стигащо до наглост, но за толкова дързък опит за подмяна на човешките ценности като предложението Данчо Динев да бъде удостоен с най-високото държавно отличие орден „Стара планина“ не си спомням. Как да се чувстват хилядите учители, които дават знания срещу жълти стотинки, което е далеч по-стойностно дарителство за историята, хилядите лекари, които даряват втори живот, без да карат ферарита и яхти, какво да кажат милионите бедстващи и ограбени от прехода пенсионери? На тях им отнемат вече и ордена, за да го връчат на тези, които ги ограбиха.

След всичко това няма как да не търсим отговор на въпроса каква може да е причината за лобирането на Каракачанов. Това само заради няколко незабравими вечери на яхтите на олигарсите няма как да стане. Красимир Каракачанов едва ли е толкова самопожертвувателен, че публично да си направи морално харакири. След такова публично почесване на егото на олигарх от мащаба на Йордан Динев или осигуряваш и внуците си до десето коляно, или до края на живота си ще страдаш при всяка промяна на времето, защото си се сецнал лошо в кръста.

Но има и трети вариант. Решил си да вкараш в капан президента Румен Радев. Защото указът за награждаването на „родолюбеца“ Йордан Динев трябва да бъде подписан от държавния глава. Ако Радев го направи, със сигурност ще загуби от електоралната подкрепа. При това много. Хората го избраха с надежда, че няма да е част от статуквото. Сега е моментът да им покаже, че този път не са се излъгали отново.

ПП. Целият този цирк се разигра преди откриването на изключително кичозен паметник на хан Тервел в частния курорт на братя Диневи Свети Влас. Модата всеки мултимилионер да мие съвестта си с паметник, параклис или църква с фототапети, сериозно ни заплашва да надминем Македония по кич в бронз и камък. Липсата на каквито и да било критерии и изисквания при издигането на паметници и църкви направо унищожава изкуството, но по тази не по-маловажна тема - друг път.

Автор: Иво ДИМИТРОВ

Източник: Вестник Галерия

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Динко Динев

А стига сте ме дъфкали бе мухи! Дреме ми на дедовия за тоя орден. Елате и вижте за кво правя в св. Влас! ще ви хвръкнат шапките. Аз съм Динко Динев бе!

15.07.2018 08:09:16

морски вълк

Динко си кара яхтите, колите и карачките, а вие пишете. Ордена ще му дадат! Може и орден да направят Динко Динев Първа степен! стига да развърже кесията.

15.07.2018 08:06:48

Анонимен

Евала полковник! Не ти е виновен динко динев. не виждаш ли министъра слон как се натяга за пари? за пари и некое фелацио ша му напрай

13.07.2018 07:27:03

полк. Д. Христов

Какъв полковник е този човек Йордан Динев, извинете!? Защо не си стои при яхтите, фераритата, курвите и крадените пари? Господине, не се бъркайте в мъжките работи! Този орден ще ви стои като на свинче звънче!

13.07.2018 07:24:52

чико паричко

Какво може да накара министър Красимир Каракачанов да сравни Йордан Динев с Васил Левски и Иван Вазов и да го предложи за най-високото държавно отличие - орден „Стара планина“??? Три неща! Пари! Пари! и пак Пари!

12.07.2018 22:16:03

Т. Трендафилов

Указът за награждаването на „родолюбеца“ Йордан Динев трябва да бъде подписан от държавния глава. Ако Радев го направи, със сигурност ще изцапа доброто си име.

12.07.2018 21:56:27

Радой

"Тая шия не е туршия"! Тази епиграма на Радой Ралин вече е твърде, твърде стара. Вижте бременния министър на отбраната Каракачанов, сигурно износва слон! Колко ли е разтоварил милионер Йордан Динев за този орден?

12.07.2018 17:01:34

Йордан

Динко Динев построи столицата на мутрите в българия - Св. Влас. Защо не му дадат орден "Герой на капиталистическия труд"?

12.07.2018 16:57:15

Йордан

Динко Динев построи столицата на мутрите в българия - Св. Влас. Защо не му дадат орден "Герой на капиталистическия труд"?

12.07.2018 16:51:24

Жени Славова

Шок,ужас и безумие - мутрата-плейбой Йордан Динев с орден "Стара планина" !

07.07.2018 10:02:55

Трендафилов

По-добре Диневите да си гледат колите и проститутките,вместо да се правят на общественици и интелектуалци. И Йордан и Динко Диневи са доста прости и необразовани парвенюта.

07.07.2018 07:51:40

Симона

ЙОРДАН ДИНЕВ Е НЕОБРАЗОВАНО И ПЛИТКОУМНО КОНТЕ,КОЕТО СЕ МЪКНЕ С 25 ЧОВЕКА ОХРАНА И НЕ СМЕЕ ДОРИ ДО ТОАЛЕТНАТА ДА ОТИДЕ САМ. ИЗМИСЛЕН И БЕЗСМИСЛЕН ГЕРОЙ.

06.07.2018 00:27:54

Антоанета Пешева

Провинциален тарикат и парвеню. Йордан Динев яко е натъпкал джобовете на Каракачанов.

05.07.2018 07:11:06

Д-р Николов

Йордан Динев и неговият по-голям брат са типични празноглави мутри - ходят с охрана от 50 главорези,по-голяма от на Митьо Очите,карат коли за по 1 млн.,обграждат със силиконови красавици.

04.07.2018 23:34:31

Анонимен

Аз преди дни писах - Президента да се направи на разсеян и да забрави някъде указа за предложението, да го пишат изгубено... Администрация голяма... бумащина... затрупано на дъното на някое чекмедже... Случва се...

04.07.2018 20:51:46

ай сектир тез власи

Какво не прави човека за една огризка от ябълка. Ябълката на раздора. Тия прасетаможе да имат някакво образование, но култура на дипломацията , никаква. Пик ако ще и да си министър на гробищата.

04.07.2018 15:58:56

Анонимен

Много въпроси без отговор - но топката е у Президента!

04.07.2018 13:35:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.