• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Ректори се събират за юбилейната международна конференция

Ректори се събират за юбилейната международна конференция

/КРОСС/ Петима ректори на чуждестранни ВУЗ-ове, университетски преподаватели и научни работници пристигат за юбилейната международна конференция, която започва в Университета по хранителни технологии днес. 360 научни разработки от 18 държави в Европа и Азия ще бъдат представени по време на ковференцията "Хранителна наука, техника и технологии 2013" в рамките на два дни - 18 и 19 октомври в УХТ. Авторитетната международна проява е част от тържествата по повод 60-годишнината на висшето учебно заведение.

Научни разработки ще бъдат представени от Русия, Украйна, Беларус, Германия, Франция, Македония, Гърция, Турция, Казахстан, Витнам, Белгия, Холандия, Полша, Чехия, Сърбия, Косово и Албания. От българска страна в рамките на конференцията с доклади ще се включат 23 висши училища и научни организации. Тематичните доклади, разпределени в 10 направления, обхващат актуални теми като Технология, контрол и качество на храните и нпитките, Биотехнологии, нанотехнологии и екология, Автоматизация на процесите в хранително-вкусовата и биотехнологичната промишленост и др.

На тържествен концерт в Дома на културата снощи в Пловдив Университетът по хранителни технологии получи високи държавни отличия и поздравления от десетки институции и образователни институции. Плакет от президента на Република България Росен Плевнелиев по случай 60-годишния юбилей бе присъден за забележителния принос на висшето учебно заведение в подготовката на инженери и технолози за българската хранителна индустрия. Ректорът на единственото у нас и на Балканския полуостров висше учебно заведение проф. Кольо Динков получи почетен плакет и от председателя на Народното събрание Михаил Миков.

С почетен плакет и привествие към ректора на УХТ проф. Кольо Динков се обърна министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, последва я колегата на проф. Динков и министър на земеделието раните проф. Димитър Греков.

По повод 60-годишния юбилей на УХТ кметът на Пловдив инж. Иван Тотев връчи на ректора проф. Динков почетен плакет на Община Пловдив.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.