• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Румен Порожанов се завърна в Държавен фонд „Земеделие”

Румен Порожанов се завърна в Държавен фонд „Земеделие”

/КРОСС/ Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие" освободи изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие" д-р Лозана Василева и гласува единодушно длъжността да заеме Румен Порожанов, съобщава пресцентърът на МЗХ.

УС гласува д-р Лозана Василева и Атанас Добрев да заемат поста заместник изпълнителен директор на ДФЗ.

Атидже Алиева-Вели и Живко Живков запазват длъжностите си.

На заседанието си УС освободи Иванка Багдатова-Мизова от длъжността заместник изпълнителен директор на ДФЗ.

Управителният съвет гласува и ресорите на заместник изпълнителните директори.

Живко Живков ще отговаря за директните плащания и информационните технологии. Атидже Алиева-Вели ще отговаря за договориране, оторизация и ПРСР, а д-р Лозана Василева - за Технически инспекторат и инвестиционно и краткосрочно кредитиране и селскостопански пазарни механизми. Атанас Добрев ще координира дейностите по САПАРД и програмата за морско дело и рибарство.

Румен Порожанов беше министър на финансите в служебното правителство от август до ноември. От март 2011 до септември 2013 г. е изпълнителен директор на ДФЗ. Магистър по „Аграрен бизнес, икономика и мениджмънт" и по „Отбранителна индустрия, икономика и мениджмънт" от Университета за национално и световно стопанство в София. Румен Порожанов има специализации по публични финанси, публично управление и структурни реформи в Joint Vienna Institute, Австрия.

Д-р Лозана Василева защитава докторска степен по аграрна икономика в Университета за национално и световно стопанство и специализира биоземеделие в Университета Южна Бохемия в Чехия. В периода 2003-2004 г. д-р Василева работи като старши експерт по агростатистика в Областната дирекция „Земеделие и гори" в Пазарджик. От 2004 до 2009 г. е счетоводител, а от 2009 г. е директор на Областната дирекция на ДФ „Земеделие" в Пазарджик.

Атанас Добрев заемаше поста изпълнителен директор на фонда от юли 2014 до септември 2014 година. В продължение на близо шест години е заемал различни длъжности в институцията. Добрев е завършил магистратура специалност „Стопанско управление" във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий".

Атидже Алиева-Вели се дипломира като магистър в специалност „Индустриални биотехнологии" в Софийския университет „Св. Климент Охридски" през 2005 година. В началото на 2014 г. защитава втора магистърска степен по „Публична администрация" със специализация „Държавна администрация" в Университета за национално и световно стопанство. От 2007 г. до момента е заемала различни длъжности в ДФЗ.

Живко Живков е магистър по „Право" от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" и магистър „Агроном" от Лесотехническия университет в София. От 2009 до 2014 г. е директор на Областната дирекция на ДФ „Земеделие" във В. Търново.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

http://pal.bg/?ref=43f3bibe02

27.11.2014 20:14:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.