• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Паркове на „Дисни” пресъздават „Междузвездни войни”

Паркове на „Дисни” пресъздават „Междузвездни войни”

/КРОСС/ Компанията "Уолт Дисни" ще открие в увеселителните си паркове в Калифорния и Флорида павилиони, посветени на космическата сага "Междузвездни войни", предават информационните агенции.

Макет на павилионите беше представен на изложението D23 в Анахайм, Калифорния.

В зоните, посветени на любимата за поколения зрители космическа сага, ще бъдат пресъздадени квартали от градове на други планети, знаменателни за сюжета на филмовата поредица.

Предвижда се в тях да има тематични магазини, кафенета, увеселителни заведения.

Очаква се павилионите да бъдат построени до 2019 г. Засега от "Уолт Дисни" не разкриват как ще се наричат те и дали ще бъдат напълно еднакви в Калифорния и Флорида.

Размерът на макета, изложен в Анахайм, е около 16 метра, а в действителност светът на междузвездните войни ще оживее на площ от над 50 хиляди квадратни метра във всеки от двата парка.

"Това е най-голямото разширяване, правено някога в двата парка", заяви пред телевизионния канал ABC един от мениджърите на проекта Скот Троубридж.

Той уточни, че по идеята за кътове на "Междузвездни войни" се работи от близо три години. Консултанти по проекта са специалисти от компанията Lucasfilm, която през 2012 г. стана собственост на "Уолт Дисни".

Припомняме, преди това тя беше притежание на създателя на космическата сага Джордж Лукас.

Изложението D23 се провежда от 2009 г. На него "Уолт Дисни" представя новите си филми и проекти. През 2010 г от компанията обявиха, че то ще се провежда през две години.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.