• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Драматичен финал на първия турнир Mtel Golf Masters за 2015 г.

Драматичен финал на първия турнир Mtel Golf Masters за 2015 г.

/КРОСС/ Плейоф на три допълнителни дупки определи победителя в Дивизия А на първия за годината турнир Mtel Golf Masters. Състезанието постави началото на турнирния сезон в Голф клуб „Св. София".

След изиграване на 18-те дупки младите състезатели Райън Стайков и Асен Михайлов завършиха наравно - 74 удара, три над пара на игрището. За определяне на победителя регламентът предвиждаше плейоф с игра на допълнителни дупки. На първа дупка и двамата състезатели направиха блестящи бърдита, на втора отново бяха равни (пар). Така се стигна до трета дупка, на която Асен Михайлов направо боги и победи съперника си, играл с двойно боги.

„Това е най-хубавото, което може да се случи на един турнир на Мтел и на българския голф въобще - на първите места да се класират млади състезатели", заяви Петър Ризов, директор „Бизнес клиенти" в Мтел, който връчи наградите на победителите заедно с Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации" в компанията. На трето място в Дивизия А се класира друг талантлив млад играч - София Селдемирова със 75 удара. Освен овациите на публиката Асен получи и невероятен Самсунг Галакси А3. Със същите смартфони си тръгнаха и победителите в останалите две дивизии - Марио Дочев, който събра 38 точки в Дивизия В, и Янаки Янакиев - 46 точки в Дивизия С.

Състезанието буквално тръгна по вода с лек дъжд, който не успя да помрачи настроението на 120-те участници. По-късно слънцето надви облаците и турнирът премина при перфектни условия и организация от страна на домакините и спонсорите.

В Дивизия B на второ място се класира Ватко Бешлиев с 36 точки, а трети остана Георги Петров с 35. При играчите с най-високи хендикапи челната тройка допълниха Михаил Трифонов (45 точки) и Валентин Кръстев с 40. Бяха връчени и три допълнителни награди.

Призът за най-дълъг удар заслужи Стефан Кралчев, за най-точен удар - Димитър Савов, а за най-добър начинаещ бе обявен Валентин Маринов. Освен за щедрите награди голфърите се състезаваха и за място на финала на веригата Mtel Golf Masters, който ще се проведе през септември. Тези, които не успяха да се класират, ще имат още един шанс през юни, когато е вторият квалификационен кръг.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.