• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Новият Ultra HD Blu-ray плейър на Panasonic - дълбоко черно и ярки цветове, съответстващи напълно на визията на режисьора

Новият Ultra HD Blu-ray плейър на Panasonic - дълбоко черно и ярки цветове, съответстващи напълно на визията на режисьора

/КРОСС/ По време на едно от най-големите търговски изложения за потребителска електроника и домакински електроуреди в света - IFA 2016, Panasonic представи Ultra HD Blu-ray плейъра си DMP-UB700. Освен, че възпроизвежда великолепни 4K образи, той също така поддържа висок динамичен обхват HDR (High Dynamic Range). DMP-UB700 разширява успешната гама Ultra HD Blu-ray плейъри на Panasonic, като предлага много от функциите на DMP-UB900 – носител на престижната награда на Европейската асоциация за образ и звук (EISA) за “Европейски Ultra HD плейър 2016-2017като обработка на картината с 4K High-Precision Chroma Processor и стрийминг на 4K съдържание.

Новият плейър покрива строгите технически стандарти на Ultra HD Alliance и е удостоен с ULTRA HD PREMIUM сертификат. Заедно със съвместимия 4K телевизор Panasonic VIERA DX900, плейърът DMP-UB700 може да пресъздава поразително красива картина и звук  при възпроизвеждане на 4K HDR съдържание.

При разработването на DMP-UB700 ценна помощ оказва Blu-ray R&D отделът на холивудската лаборатория Panasonic Hollywood Laboratory (PHL). Неговите специалисти участват в създаването на процесора 4K High-Precision Chroma Processor, който използва високоефективни технологии за обработка на цветовете и градациитемощното оръжие на DMP-UB700. Резултатът е вълнуващо домашно развлечение, точно както е било замислено от създателите на филмите и предаванията.

За по-голяма гъвкавост и удобство, DMP-UB700 е оборудван с два HDMI изхода. Чрез разделяне на видео и аудио сигналите се осъществява по-чисто и прецизно предаване на картината и звука. Поддръжката на High-Resolution Audio формати, като DSD и ALAC, и поддръжката на видео по заявка 4K Video on Demand (VOD) са също част от широките възможности на DMP-UB700.

Какво е Ultra HD Blu-ray?

Ultra HD Blu-ray е стандарт за Blu-ray Disc™ от ново поколение, който поддържа 4K резолюция (3840 x 2160 пиксела). Panasonic DMP-UB700 обаче отива още по-далече с поддръжката и на HDR (висок динамичен обхват) за реалистични 4K образи с висока кадрова честота до 60p и висока яркост до 1000 - 10000 нита.

 

Висококачествена картина: уникални технологии, подобряващи обработката на картината за реалистично възпроизвеждане на оригинални образи

DMP-UB700 е оборудван с новоразработен процесор, готов за 4K и наречен 4K High-Precision Chroma Processor. Като използва оригинален високопрецизен процес на обработка на картината, той осигурява възпроизвеждане на красиви и реалистични образи с натурална дълбочина, ярки цветове и динамичен контраст. Също така, DMP-UB700 има оригинална функция за повишаващо мащабиране, наречена 4K Direct Chroma Up-scaling, която създава 4K образи с висока резолюция и красиви цветове от 2K съдържание.

 

Нещо повече, благодарение на поддръжката на BT.2020 широка цветова гама, плейърът може да изобразява над два пъти повече цветове от устройствата, поддържащи BT.709, като предлага съвсем ново преживяване на потребителите, изискващи първокласна картина.

Висококачествен звук: уникални аудио технологии за възпроизвеждане на богат и реалистичен звук

Тъй като доброто домашно кино не е ограничено само до изобразяване на великолепна картина, DMP-UB700 е разработен и за възпроизвеждане на висококачествен звук. Конфигурацията с два HDMI изхода разделя аудио и видео сигналите за елиминиране на нежеланите шумове и взаимните смущения с цел постигане на висококачествено звучене.

В допълнение към традиционните аудио формати WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA, е предвидена и възможност за възпроизвеждане на DSD (5.6 MHz/2.8 MHz) и ALAC музикални файлове. Просто свържете плейъра към домашната си аудио система, за да се насладите на звук със студийно качество.

Основно за кино-любителите, DMP-UB700 предлага и функция за цифров лампов звук с увеличаване на честотата на дискретизация. Тази функция симулира характеристиките на специфичния топъл и комфортен звук на ламповите усилватели. Предвидени са шест различни вида лампов звук с увеличаване на честотата на дискретизация до 96-kHz/192-kHz за изключително високо звуково качество.

 

Интелигентни мрежови функции: пълната мрежова функционалност осигурява лесен достъп до различни 4K източници

Функциите за развлечения на DMP-UB700 не са ограничени само до Ultra HD Blu-ray. Предвидена е и възможност за онлайн стрийминг на 4K видео, например от YouTube и NETFLIX. Точно както при възпроизвеждане на диск, онлайн High-Definition видео сигналите се обработват от оригиналния процесор на Panasonic 4K High-Precision Chroma Processor за възпроизвеждане на красиви, кристално ясни образи.

 

Специално за почитателите на фотографията и видеозаснемането е предвидена възможност за възпроизвеждане на 4K видео (MP4) и на JPEG изображения с 4K резолюция. Така можете да се радвате на спомените си от ваканцията или други специални събития в цялостната им естествена красота, от великолепни пейзажи до ценни снимки със семейство и приятели.

Тъй като е DLNA-съвместим, DMP-UB700 дава възможност на всеки член от семейството свободно да споделя съдържание, снимки, видеозаписи и дори музика с други свързани устройства у дома.

 Дизайн: стилният дизайн на DMP-UB700 създава чувство за изтънчено присъствие

 Всички тези модерни технологии са поместени в елегантен корпус с т.нар. 3D Glass Cut Design (стъкло с 3D скосени ръбове) на Panasonic. Стилният и привлекателен DMP-UB700 се съчетава перфектно с всеки плосък телевизор. Лицевият панел на Ultra HD Blu-ray плейъра е със скосени ръбове от всички страни и създава чувството за изтънчено и същевременно характерно присъствие, подчертано и от висококачествения матричен дисплей.

Основни функции на DMP-UB700

Висококачествена картина

    Възпроизвеждане на Ultra HD Blu-ray (4K/HDR);

    4K High-Precision Chroma Processor;             

    4K Direct Chroma повишаващо мащабиране;

    4K 60p/50p изход;

    4K мрежови функции;

    4K повишаващо мащабиране на различно съдържание;

    Възпроизвеждане на Full HD 3D Blu-ray DiscTM;

    Предварително зададени настройки за тип картина.

 

Висококачествен звук

    TWIN HDMI PURE AV (два изолирани изхода;

    High Clarity Sound Premium;

    HDMI Low Clock Jitter Process;

    Цифров лампов звук с увеличаване на честотата на дискретизация;

    Възпроизвеждане на High-Resolution Audio (DSD [2.8MHz/5.6MHz], ALAC, FLAC, WAV);

    192kHz/96kHz съраунд ре-мастеринг.

 

Интелигентни мрежови функции

    Интернет приложения1;

    DLNA (Клиент/Визуализатор);

    Network Drive Access;

    Възпроизвеждане от външен харддиск;

    Дублиране на екрана (Mirroring) на вашия смартфон/таблет;

    Уеб браузър*;

 

Лесно използване

    Вградена безжична LAN връзка;

    Стилен GUI (Графичен потребителски интерфейс);

    Бърз старт;

    Тапет на началния екран;

    VIERA Link.

 

Дизайн

    Стъкло с 3D скосени ръбове.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.