• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Готвят протести заради небостъргача „Златен век”, обвиниха ДНСК в лъжа

 Готвят протести заради небостъргача „Златен век”, обвиниха ДНСК в лъжа

/КРОСС/ Обвиниха строителния контрол в лъжи за небостъргача на "Артекс". От инициативния комитет, който от години протестира срещу строителството на небостъргача „Златен век", поискаха оставката на шефа на ДНСК архитект Иван Несторов, както и на заместник-министъра на регионалното развитие Валентин Йовев. Причините - все още не е ясно, има ли сградата валидно разрешение за строеж, или не. През последните дни институциите влязоха в лют спор, дали със заповед, главният архитект на София е дал зелена светлина на обекта през лятото на 2018 г.. Шефът на строителния контрол се позова на решение на върховния административен съд за случай в Бургас, при който магистратите решили, че има как автоматично да се продължи разрешително.

Разрешението за строеж е изтекло. След скандала с апартаментите, за да скрият лубизма на цялата ситуация, институциите започнаха да си прехвърлят топката. ДНСК измислиха нов начин да оправдаят строителството. Всъщност дори внимателно зачитане на становището им показва, че административния съд не каза, че се удължава разрешението за строеж, а че се удължава срокът за започване на строителството. Това са две различни процедури. Дори тази хипотеза издиша, каза в ефира на „Здравей, България" Войслав Тодоров от Инициативен комитет „Лозенец". Той допълни, че от комитета ще продължат да недоволстват.

Учудва ни, че ДНСК не се произнесоха досега. Имало е 6 проверки. При последната проверка стана ясно, че надзорът, архитектът и строителят са един й същи човек. Това е недопустимо. Това ни показва, че г-н Иван Нестеров е или некомпетентен, или нарочно прави повърхности проверки, смята Никола Вапцаров от Инициативен комитет „Лозенец". Той допълни, че в сряда от 18:30 ще бъде организиран протест срещу незаконното строителство, корупцията и безсилието на администрацията.

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова поддържа тезата на ДНСК. Най-лесно е да бъдат поискани и подавани оставки. Нека изчакаме СГС и прокуратурата и тогава вече да имаме становище от компетентните органи, коментира Аврамова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

какви проверки ма,протакате да мине времето до изборите и после да замазвате,няма да стане, вече сте мъртво родени,край с шайката идва възмездието

02.04.2019 15:38:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.