• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Инж. Дамянов: Ще има наказани за извършените дейности по трасето на АМ Струма

Инж. Дамянов: Ще има наказани за извършените дейности по трасето на АМ Струма

/КРОСС/ Така както обещахме, извършихме проверка на извършените дейности по трасето от бъдещата АМ „Струма". Оказа се, че около 2700 метра стари пътища са преминати отново с булдозер, а са били направени и 3800 метра нови пътища. Също така имаме 13 сондажа и 300 метра път в земеделски земи. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" инж. Дамян Дамянов от Югозападното държавно предприятие. Предприети са мерки и са изискани писмени обяснения и всички длъжностни лица ще бъдат наказани, както и ще бъде търсена отговорност съгласно кодекса и договорите за управление на директорите, добави той. Аз казах, че няма как подобни действия да не бъдат видени и нямам към момента обяснение защо няма подадена към мен информация, каза още инж. Дамянов. Или немарливост в случая, или не искам да казвам нищо друга, добави той.

Започва да излиза вече истината по този случай. Извършвани са през лятото на миналата година сондажни действия, които по принцип трябва да се правят след избора на победител. Това каза от своя страна Николай Стайков от Антикорупционния фонд. Въпросните сондажи означават, че в момента някой има информация и знае бъдещия виадукт, който трябва да минава оттук, дали да бъде разположен тук или на 20 метра нататък, или на 50 метра нататък. Това означава, че се работи по един вече работен проект и по този проект може да се направи точна калкулация и сметка - но на практика това трябва да бъде направено след избора на победител, каза още Стайков. В момента въз основа на тази информация, някой може да работи някъде и на практика да изпълнява обществената поръчка, заяви още той.

Твърдението, че се случват дейности по трасето на бъдещото трасе на магистрала „Струма" в периода на избор на изпълнител на обществената поръчка, това твърдение подлежи на проверка, така че в момента не мога да коментирам конкретно. Това каза от своя страна в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" инж. Дончо Атанасов от АПИ. Ние сме възложили с възлагателно писмо две задачи, които господин Симеонов и неговата фирма „Пътпроект 2000" трябва да извършат - актуализацията на парцеларния план, тъй като постоянно се сменят собственици, има и други проблеми с водопреносните мрежи, така че тази актуализация беше наложителна, добави той. Втората задача беше да се разделят количествените сметки, тъй като с оглед на изключителната трудност на най-големия обект в България в историята, трябваше да се разделят двата Лот-а и тези количествени сметки, господин Симеонов надеждно раздели още юни месец 2018 година, каза още инж. Атанасов. Парцеларният план е актуализиран и в момента се съгласува с всички енергопреносни дружества и с всички експлоатационни дружества, добави той. Това, което ние сме поръчали във възлагателното писмо, не предполага никакви строително-монтажни работи на трасето на АМ „Струма", каза още инж. Атанасов. Подаването на офертите за процедурата за строеж на отсечката от магистралата в района на Кресненското дефиле, ще бъде след няколко дни и няма как или АПИ да знаем, кой в какви консорциуми участва, каза още той по повод на информацията, че фирмата „Пътпроект 2000" в консорциум участва и в конкурса за тази обществена поръчка. Когато започне да работи тръжната комисия, тогава тя ще си прецени има ли конфликт на интереси или няма, добави още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.