• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Йончева: Ако Добрев има данни, че работя за чужди служби, да извести съответните органи, иначе укрива информация за националната сигурност

Йончева: Ако Добрев има данни, че работя за чужди служби, да извести съответните органи, иначе укрива информация за националната сигурност

/КРОСС/ Нямам никакво лично отношение към Делян Добрев. Говорим за една схема от роднински и приятелски назначения в Община Хасково и че този кръг е усвоявал по доста интересен начин огромни обществени ресурси. И това не е мой проблем, а наш проблем. Искам да дам гласност и съответните служби да направят проверка. Това обяви в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" депутатът от „БСП за България" Елена Йончева по повод разкритите от нея роднински назначения и спечелени обществени поръчки от приближени до депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Тя отговори негативно на всички въпроси, зададени ѝ от Добрев ден по-рано. На въпроса дали изпълнява поръчка на бизнесмени от Хасково да го дискредитират Йончева посочи, че не изпълнява поръчки и не знае бизнесмени да седят в стола на кмета, както се изказа Добрев, но „ако той знае за нередности, случващи се в Общината, трябва да каже за какво става дума и ако той има съмнение за нови корупционни схеми, е длъжен да ги оповести".

По думите ѝ Добрев се опитва да профанизира темата и да отклони вниманието, вместо да отговори на съвсем конкретни въпроси и всички изнесени факти.

На втория въпрос на депутата от ГЕРБ - дали Йончева е част и изпълнява поръчки на служби - български или чужди, тя отговори: „Не, не съм".

„Ако г-н Добрев има информация, че работя за която и да е чужда служба, той е длъжен да извести службите, в противен случай това би било укриване на информация, която е от значение за националната сигурност.

„По отношение на българските служби какво точно има предвид? Че го разследват и изнасят тази информация ли? Ако е така, въпросът е към премиера Бойко Борисов", каза още тя.

На въпроса дали нападките към Добрев са свързани със заеманата от него длъжност или с дискредитирането на енергийни проекти, включително и работата му по тях Йончева отговори: „Не, не е свързано с неговата работа, въобще не е свързано с неговата личност, става дума за схемите, които не знам дали той е идеолог, начело на тези схеми или е поставен в тях".

За друго от питанията - дали е ползвала имоти на Цветан Василев по време на кампанията си, Йончева отговори: „По време на цялата кампания, без изключение, съм била в хотел в Хасково".

Иначе се запознала с Василев по време на „Банкер на годината", но не е имала по-сериозни контакти с банкера.

Йончева посочи, че е била в избата, за която пита Добрев и от която показа снимки, но преди пет или шест години и то в компанията на архитекти, не на политици и безнесмени. „Била съм и в други български изби", посочи тя.

За човек, който се е снимал с Йончева и за който Добрев твърди, че е криминално проявен и част от нейния екип, журналистката обясни, че кадърът е направен по време на среща за бракониерството, на която присъствала по покана на ловно-рибарското дружество в Хасково.

„Мъжът беше един от модераторите, не е бил част от моя екип, не е бил част от предизборния щаб, не ме е съпровождал по време на кампанията", подчерта тя.

На още един въпрос на Добрев - дали по време на кампанията е използвала служебна кола и шофьор на областната администрация, за да вози фотограф до границата, където да я снима, Йончева отговори: „В Хасково, към Хасково, около Хасково и оградата съм пътувала само със своя автомобил, както по време на цялата предизборна кампания, така и след това, без изключение".

Делян Добрев се включи по телефона в студиото и заяви, че не е доволен от отговорите ѝ, защото не е отговорила на въпросите, които ѝ е задал. Фирмите за които говори са спечелили много повече по време на тройната коалиция, отколкото сега, коментира депутатът от ГЕРБ. Той допълни, че в момента дори тези фирми са загубили сериозни поръчки в община Хасково. Атаката срещу мен свързана ли е с нарушени интереси в енергетиката, попита отново Добрев.

Елена Йончева отговори, че от БСП излагат факти.

„Когато Делян Добрев влиза в политиката, той излиза от собствената си фирма, а там влизат неговият зет и първата му братовчедка. Тази фирма, от която излиза г-н Добрев притежава 49% от офшорна компания. Ние не казваме, че не може да тегли средства от офшорна компания, но искаме да знаем от къде идват тези фирми и тези пари", коментира Йончева.

„Изтеглени са 250 хиляди евро. Имаме документи и ще ги покажем. Как български гражданин без никаква собственост може да изтегли 2 милиона лева по времето", когато господин Добрев е бил министър, запита депутатката от „БСП за България".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Единствените термини, които в МОН отказаха да бъдат включени бяха окупация и 16-та съветска република

17.01.2018 20:49:00

Анонимен

Чиновници и леви историци оставиха извън учебниците „съветска окупация” и „България република на СССР”

17.01.2018 20:46:31

Анонимен

Признала е за един филм !? Като имаме предвид, как БСП(БКП) си "признават" със сигурност има още доста за признаване ! Всъщтност от БСП(БКП) се борят срещу всякакво развитие на България, ако те не са в позиция да крадат !!!

17.01.2018 20:43:18

Анонимен

А така, преди година Йончева се кълнеше че никакви пари не е взела за филма. Червени б....ци

17.01.2018 20:43:00

Анонимен

Делян се чуди вече какво да измисли, за да отклони вниманието от себе си, но така повече се разкрива корупционната му схема.

17.01.2018 17:31:23

Анонимен

И ВСЕ ПАК ЛЕНЧЕ ТО СИ ПРИЗНА.ЛЪЖЦИ И ЛАЛАДЖИИ.

17.01.2018 11:36:01

Анонимен

МНОГО ПРАВИЛНО ЛЕНЧЕ, НО ТОВА СЕ ОТНАСЯ И ЗА ТЕБ И ТВОЯТА КЛИКА.

17.01.2018 11:12:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.