• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Добрев: Когато и да поискаш вот на недоверие на правителство на ГЕРБ, си закъснял

Добрев: Когато и да поискаш вот на недоверие на правителство на ГЕРБ, си закъснял

/КРОСС/ „Аз съм убеден, че това правителство ще си отиде. Европредседателството е много важно. Важно е обаче, какво ние ще спечелим от това нещо". Това каза в интервю за предаването "Тази събота" по БТВ зам.-председателят на БСП Кирил Добрев.

„Винаги, когато искаш вот на недоверие към правителство на ГЕРБ, си закъснял. Корупция и бедност вървят ръка за ръка. Няма как да се справиш с корупцията, без да се справиш бедността", коментира той.

Той уточни, че БСП не саботират европредседателството, но трябва да се извади сентенцията дали Европа е на две скорости, ще ядем ли второ качество храни, а нито една важна тема не е поставена от правителството.

Добрев бе категоричен, че това са важните въпроси, а не - дали е сменен мраморът в НДК. Той заяви още, че нито една важна, приоритетна тема не е поставена от правителството, за съжаление.

Кирил Добрев добави, че левицата иска този вот, защото корупцията у нас е като раково заболяване - със своите метастази и добави, че не са една и две феодалните общини в България.

„Ние започнахме с внасянето на Закона за борба с корупцията още през август. Получихме десетки сигнали, свързани с магистрали, оградата на границата, суджуци, обръчи от хасковски фирми, свързани с Делян Добрев и много други", припомни той.

"Ние внасяме вота на недоверие, ние искаме това правителство да си отиде. ДПС обаче искат да изпъдят патриотите от властта, но пък Борисов да остане на власт. Ние с тях се разминаваме в крайната цел", посочи Добрев.

Зам.- председателят на БСП бе категоричен, че в закона, който сега се гласува в пленарна зала, няма желание за справяне с корупцията.

„Безумно е министър-председателят да назначава човека, който да контролира дали в МС има корупционни практики. НС отново, на политически принцип, ще разпредели хора от политическите партии и ще се направи колективен орган, който ще следи дали там има корупция или не. Този закон е безумие", заяви зам.-председателят на БСП.

"Президентът помага с намерението си да наложи вето, защото законът още не е приет и може да се коригира", допълни Кирил Добрев относно намерението на Румен Радев да наложи вето на антикорупционния закон.

„КЕВР е независим орган, колкото този, който ще прави НС за борба с корупцията. Всяка една политическа сила дава своите експерти, повечето от които са политически лица. Значи КЕВР е политически орган", категоричен бе Добрев.

Той заяви, че няма как да се вдига цената, след като правителството не е намерило компенсаторен механизъм за тези семейства, които не могат да си го позволят.

И продължи с ирония:

"Хубавото, което направиха властите тази година, е направиха българският народ да се справя сам и да не разчита на държавата. Бистришките тигри станаха част от „А" група. Това са хубави неща.

Менда Стоянова става доктор хонорис кауза на музикалната академия за това, че е уредила 1 млн. лв. и тя се нарежда до братята Евлоги и Христо Георгиеви, които със собствени средства са построили Софийски университет. Това са бюджетни средства, на всички нас. Не може, когато си лобирал за нещо, да ставаш герой". 

Зам.-председателят на БСП коментира и защо на последните парламентарни избори спечели ГЕРБ.

"Борисов управлява трети мандат, защото е много достъпен, не е елитарен. Защото последните избори бяха малко по-агресивни в кампанията. Хората избраха познатото зло".

Относно обвиненията срещу лидера на левицата Корнелия Нинова за првиватизацията Кирил Добрев заяви:

"Не е грях, че Нинова участва в приватизацията на "Техноимпекс", защото вдъхновител на тази приватизация е Жан Виденов и Румен Гечев и нашето поколение е играло по техните правила".

Добрев поясни, че с Гечев са имали интересен разговор кой е написал документите за приватизация. "Казах му, че това за което критикувате Нинова вие го написахте. Той се опита да ме засегне и стана личен разговора".

"Това е грубо внушение", така Кирил Добрев коментира думите на Красимир Янков, че всички участвали в приватизацията трябва да си отидат.

"Те са му в лично качество и никой от партията не стои зад думите му", добави Добрев

"Нинова има проблем със стария елит на БСП. Ако Нинова я няма, изчезва магията и отново се връщаме в онази капсулирана партия", заключи Добрев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

месара

тия от бсп не разбраха ли че с каквато и програма да се опитват да съберат симпатизанти, няма да се получи?! с лозунгите от 09 09.1944г. няма как да стане,с млади "симпатизанти" дето им раздават партийни книжки няма да стане, а възрастните им членове постепенно си отиват. кой ги слуша, кой им вярва, при всички злини които причиниха на България?

16.12.2017 14:23:01

Анонимен

Ако умножи броя на общините с кметове от БСП, ще се получи даже по-малко от 1.2 млн.лв.! И такива неграмотници искат да се съюзат с шизофрениците от разбитите авари и да свалят ББ от власт!? Цирк!

16.12.2017 12:12:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.