• 18 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Добрев към Кунева: Връщате към времето на Вишински - анонимка и виновен до доказване на противното

Добрев към Кунева: Връщате към времето на Вишински - анонимка и виновен до доказване на противното

/КРОСС/ „Антикорупционният закон на министър Кунева е спорен, както политически, така и професионално, но ще мине, защото това е цената да се спаси управляващата коалиция. Извинете, но ние от БСП нямаме никакво намерение да ви плащаме сметките". Това заяви от парламентарната трибуна народният представител от ПГ на БСП - лява България и член на ИБ на НС на БСП Кирил Добрев. Той подчерта, че когато ГЕРБ и управляващите не знаят как да решат даден проблем, веднага пишат нов закон, а когато не искат да го решат - създават нов орган. По думите му в предлагания закон са компилирани три сравнително нови закона, за които дори няма експертиза дали са сработили. „Вместо това - обединявате механично конфликта на интереси и БОРКОР, комисията за конфискация на незаконно придобито имущество, структурите на част от Сметната палата в едно голямо БЮРО, нещо като българското ФБР", обясни социалистът. Добрев подчерта, че в новия закон 85% от текстовете вече съществуват в законодателството ни. „Новото е детекторът на лъжата, с който да проверявате служителите. Това е меко казано унизително. Вие всъщност бихте ли го пробвали със себе си?", попита депутатът от левицата министър Кунева.

Кирил Добрев каза, че при създаването на такива органи всичко започва с много добри намерения - макар и избиран от политици, създаваният орган да е независим и да нямат управляващите превес. Той припомни и случая с тефтера „Златанов", в който е било ясно записано: „да се удари", „да се смачка", „да изчака", „да се оправи". „Тази комисия беше използвана като политическа бухалка. Какви са гаранциите, че това няма да се повтори с новото БЮРО?", попита Добрев. Социалистът поясни, че с новия закон дори се стига по-далеч - управляващите се връщат към времето на Вишински - анонимка и виновен до доказване на противното. Добрев припомни и че от парламентарната трибуна, в рубриката „борба с корупцията" всички сме били свидетели на репресии срещу политици и произнасяне на присъди към български лекари.

Кирил Добрев подчерта, че корупцията се вихри там, където хората живеят бедно, където има дълбоки социални неравенства - много бедни и много богати. Според него корупцията може да бъде ограничена съществено, само ако обществото ни стане по-богато и по-справедливо. „Госпожо Кунева, не ви вярвам, защото правителството Ви няма нито една мярка за това българското общество да живее по-добре. С този закон показвате, че не се стремите да борите корупцията, а искате за пореден път да се харесате на Брюксел", заключи Кирил Добрев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

НАГЛЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

30.06.2016 20:25:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.